2015-04-30 23:30:07
Φωτογραφία για Όχι στην επαναφορά της θανατικής ποινής
Δεν σχεδιάζει να επαναφέρει τη θανατική ποινή, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας... Ο Βίκτορ Ορμπάν ενημέρωσε υψηλόβαθμους Ευρωπαίους πολιτικούς ότι η κυβέρνησή του δεν σχεδιάζει να επαναφέρει τη θανατική ποινή στη χώρα, μόνο να συζητήσει το θέμα αυτό, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του, ο Γιάνος Λάζαρ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Την Τρίτη ο Ορμπάν είπε ότι το ζήτημα της θανατικής ποινής θα πρέπει «να παραμείνει στην ημερήσια διάταξη» επειδή τα προηγούμενα νομοθετικά μέτρα που έχουν ληφθεί αποδείχτηκαν ανεπαρκή για τη μείωση της εγκληματικότητας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύσει στα μέλη της να εφαρμόζουν την εσχάτη των ποινών και η κατάργηση της θανατικής ποινής είναι απαράβατος όρος για την ένταξη μιας χώρας στην ΕΕ.

«Ο πρωθυπουργός δεν σχεδιάζει την επαναφορά της θανατικής ποινής», υπογράμμισε ο εκπρόσωπός του. «Διεξάγεται μια συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή της θανατικής ποινής. Μια δημόσια συζήτηση δεν σημαίνει ότι υπάρχει σχέδιο να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή», υπογράμμισε.

Ο Λάζαρ διευκρίνισε ότι ο Ορμπάν ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς καθώς και κορυφαίους αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Η Ουγγαρία θα σεβαστεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία», κατέληξε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ