2015-05-02 14:44:08
Φωτογραφία για Η Αλβανία ζήτησε γεωργική βοήθεια από το Ισραήλ
Στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης πολλές κουβέντες έγιναν για την ανάγκη να "αναστήσουμε" την αγροτική παραγωγή μας... Έργο ουδέν.Άλλες χώρες φαίνεται να το έχουν πάρει πιο σοβαρά το θέμα. Και μεταξύ αυτών και η Αλβανία.

Η Αλβανική κυβέρνηση ζήτησε από το Ισραήλ να χρηματοδοτήσει το 40% του έργου για τριπλασιασμό των εκτάσεων με θερμοκήπια στη χώρα. Ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης των Υδάτων, Έντμοντ Παναρίτι, έθεσε το αίτημα αυτό στον Ισραηλινό ομόλογό του Γιαίρ Σαμίρ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Τελ Αβίβ. Θέμα της συνάντησης μεταξύ των δύο υπουργών ήταν η στήριξη της αλβανικής γεωργίας με επιλεγμένους σπόρους και φυτά και η ισραηλινή χρηματοδότηση της επέκτασης των θερμοκηπίων λαχανικών. Ο κ. Παναρίτι δήλωσε ότι η αλβανική κυβέρνηση θα καλύψει έως και το 60% του κόστους της επένδυσης των θερμοκηπίων για να αναβαθμιστεί ο αγροτικός τομέας που έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της μαζικής μετανάστευσης των Αλβανών στο εξωτερικό.

Ο ισραηλινός υπουργός Γεωργίας πρότεινε στον Αλβανό ομόλογό του διάφορους τρόπους χρηματοδότησης και υποστήριξε το στόχο για τριπλασιασμό των θερμοκηπίων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ