2015-05-16 15:38:19
Φωτογραφία για ΙΣΠΑΝΙΚΗ... ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! (ΡΗΟΤΟ)
"Ο Ολυμπιακός, η Σπάρτη και το Hollywood" με αυτό τον τίτλο θέλησε να περιγράψει το... θαύμα των ερυθρόλευκων και την ιστορική πρόκριση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, Ισπανός δημοσιογράφος της "AS". Ύμνοι για Σπανούλη, τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον... "μύθο".

Δεν είναι μόνοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι που γράφουν διθυράμβους για τον Ολυμπιακό και για τον Βασίλη Σπανούλη μετά την επική πρόκριση στον τελικό του Final Four κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Ακόμα και οι Ισπανοί δεν έμειναν... ασυγκίνητοι από την υπέρβαση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με δημοσιογράφο της μαδριλένικης "AS" να κάνει μια ωδή στο "θαύμα" του Ολυμπιακού σε κείμενό του.

Ο τίτλος του άρθρου του είναι "Ο Ολυμπιακός, η Σπάρτη και το Hollywood" και αναφέρει:

"Από μια άποψη, τα θαύματα του Ολυμπιακού έχουν πάψει να είναι θαύματα. Η μία εκδοχή λέει πως για να θεωρηθεί κάτι ως θαύμα θα πρέπει να είναι ανεξήγητο από τους νόμους της φύσης και να αποδίδεται σε κάποια θεϊκή παρέμβαση. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού όντως συμβαίνει κάτι ανεξήγητο και η θεϊκή παρέμβαση είναι αυτή του Σπανούλη. Όμως στην πραγματικότητα, αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός είναι να διδάσκει το πως παίζεται το μπάσκετ. Αυτό που προέρχεται από το σώμα και το μυαλό. Που κάνει τους αντιπάλους να φαίνονται χειρότεροι από αυτό που είναι".


Και συνεχίζει λέγοντας πως: "Μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κερδίσει αυτή τη φανταστική ΤΣΣΚΑ, την καλύτερη ομάδα από τις τέσσερις του Final Four. Το είχε ξανακάνει το 2012 στην Κωνσταντινούπολη όταν γύρισε το παιχνίδι από το -19, το έκανε πάλι ένα χρόνο μετά στα ημιτελικά. Την τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα χρόνια που το έκανε, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως αυτή η ομάδα μετατρέπει το πνεύμα της επιβίωσης σε πνεύμα πρωταθλητή καλύτερα από κάθε άλλη. Ίσως καλύτερα από κάθε ομάδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ".

"Κανένας σαν τον Σπανούλη"

Από το κείμενό του φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η ξεχωριστή αναφορά στον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη: "Είναι μια ομάδα που όλα περιστρέφονται γύρω από τον Σπανούλη. Έχει παίξει τρεις φορές σε Final Four της Turkish Airlines Euroleague με τη γυναίκα του έγκυο και έχει κερδίσει και τις τρεις φορές την κούπα. Και τώρα η γυναίκα του είναι πάλι έγκυος. Ένας αθλητής που έφτασε μετά από 36 λεπτά αγώνα να έχει 0/11 σουτ κατάφερε να ξυπνήσει στο φινάλε και να σηκώσει στις πλάτες του όλη την ομάδα".

"Πέτυχε στα τελευταία 210 δευτερόλεπτα 11 πόντους χωρίς να χάσει κανένα από τα τρία τρίποντα που επιχείρησε, με το τελευταίο να είναι πραγματικά εξωπραγματικό. Ο Ολυμπιακός είναι απλά η ομάδα που κάνει το απίστευτο να φανεί λογικό. Και ίσως το πραγματικό θαύμα να είναι πως η ομάδα έχει το ίδιο πνεύμα νικητή, παρά τις αλλαγές σε παίκτες και προπονητές τα τελευταία χρόνια".

 "Δεν είναι θέμα τύχης, είναι τέχνη"

Τέλος, κλείνοντας υπογραμμίζει πως η πρόκριση του Ολυμπιακού είναι πέρα για πέρα δίκαιη, ενώ χαρακτηρίζει τον Βασίλη Σπανούλη ως "μύθο": "O Ολυμπιακός θεωρώ πως έχει στο DNA του μια μίξη από την αρχαία Σπάρτη και το Hollywod". Έπαιξε έναν αγώνα με απίστευτο πάθος, με μια τρομερή ένταση και ένα εξωπραγματικό επίπεδο τακτικής. Η ΤΣΣΚΑ θα μπορούσε να κερδίσει και σύμφωνα με τις στατιστικές ήταν καλύτερη. Ο Ολυμπιακός όμως έδειξε ότι στο τέλος όλα μπορούν να αλλάξουν. Δεν θέμα σύμπτωσης και σίγουρα δεν είναι θέμα τύχης.

Είναι τέχνη. Και πάνω απ' όλα υπάρχει ο Βασίλης Σπανούλης, ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ένας μύθος, ο οποίος το μόνο που σκέφτεται είναι το επόμενο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα βρίσκεται στον μεγάλο τελικό. Και είναι 100% δίκαιο".
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ