2012-05-05 09:25:12
Φωτογραφία για «ΕΦΥΓΕ» Ο ΡΑΣΙΝΤ ΓΙΕΚΙΝΙ! *ΒΙΝΤΕΟ*
Σε ηλικία 48 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο θρύλος του Νιγηριανού ποδοσφαίρου και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ρασίντ Γιεκινί, το βράδυ της Παρασκευής.

Η είδηση του θανάτου του, μεταδόθηκε μέσω του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, στο τηλεγράφημα του οποίου αναφέρεται ότι τόσο η οικογένειά του όσο και η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Νιγηρίας επιβεβαιώνουν το θλιβερό γεγονός. Οι αιτίες του θανάτου δεν είναι ακόμα γνωστές, αν και τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ήταν άρρωστος, ενώ τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Γιεκινί φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού αμέσως μετά το Μουντιάλ του 1994, όπου σε τέσσερις συμμετοχές σημείωσε δύο γκολ.

Κορυφαία σεζόν της καριέρας του ήταν το 1993-94, όπου με τα χρώματα της Σετουμπάλ πέτυχε 34 γκολ σε 32 ματς του πορτογαλικού πρωταθλήματος και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Παράλληλα, την ίδια σεζόν κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή.

Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Νιγηρίας με 37 γκολ σε 58 εμφανίσεις, ενώ έχει μείνει αξέχαστος με το ουρλιαχτό του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 όταν πέτυχε το πρώτο γκολ της Νιγηρίας σε Μουντιάλ, στη νίκη επί της Βουλγαρίας (3-0).

Η είδηση του θανάτου του υπάρχει σε πολλά ευρωπαϊκά μέσα και ιστοσελίδες όπως οι ισπανικές «As» και «Marca», αλλά και στην πορτογαλική «abola».
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ