2015-05-31 07:56:10
Φωτογραφία για Ξέρω ένα καλό παιδί που.. .Πώς γίνεται ένα σωστό προξενιό!
ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ πριν διαβάσεις αυτό το κείμενο Ας πούμε ότι έχεις όρεξη να το παίξεις match maker και να είσαι εσύ ο άνθρωπος που θα είναι υπεύθυνος για τη γέννηση ενός μεγάλου έρωτα. Ή ας πούμε ότι βαρέθηκες να ακούς τη φίλη σου να γκρινιάζει που δεν έχει γκόμενο και θέλεις να σκάσει επιτέλους. Ή ότι σκέφτηκες πως η τάδε κοπέλα που γνώρισες στο γυμναστήριο θα ήταν φανταστική για τον κολλητό σου που τον έχει φάει η μπακουρίαση.

Ας ξεκαθαρίσουμε ότι αναγνωρίζουμε τις καλές σου προθέσεις.

Όμως.

Ένα προξενιό είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα που κρύβει μπόλικες και διαφορετικές παγίδες. Παγίδες από αυτές που μπορεί να μην περιμένεις και αυτό γιατί κάποιος μπορεί να πληγωθεί ή να στενοχωρηθεί χωρίς να το θέλεις. Γι’ αυτό πριν το κάνεις διάβασε τα παρακάτω:

1)      Για να γίνει σωστά ένα προξενιό, δεν χρειάζεται κανένας από τους δύο ενδιαφερόμενους να γνωρίζει για αυτό.


Η δουλειά σου είναι η εξής μία: να φέρεις τους δύο ανθρώπους που πιστεύεις ότι θα τα βρουν στον ίδιο χώρο ή σε κοινή παρέα. Από ‘κει και πέρα, αν έχεις δίκιο ότι ταιριάζουν, τα πράγματα πιθανότατα θα πάρουν το δρόμο τους από μόνα τους. Και αν δεν τον πάρουν, δεν έγινε και τίποτα, εσύ προσπάθησες.

Αν όμως αρχίσεις τα «καλά, θέλω να σου γνωρίσω έναν φανταστικό τύπο» στη φίλη σου δημιουργείς προσδοκίες και οι προσδοκίες κρύβουν την πιθανότητα της απογοήτευσης. Επίσης, τι γίνεται αν αρέσει σ’ εκείνη αλλά όχι σ’ εκείνον; Πώς θα «μαζέψεις» μετά αυτή την τζάμπα απόρριψη; Ή πως θα αποφύγεις τα δεκάδες τηλεφωνήματα για το τι είπε εκείνος; Θέλεις στ’ αλήθεια να είσαι τόσο πολύ υπεύθυνη για τη διάθεση της φίλης ή του φίλου σου; Είναι ρίσκο.

2)      Το ότι δύο άνθρωποι είναι single δεν σημαίνει ότι τους κάνει ιδανικούς υποψήφιους για ένα προξενιό.

Τους κάνει απλά δύο single ανθρώπους. Αν θέλεις να γνωρίσεις δύο ανθρώπους καλό είναι κάτι να σου λέει ότι αυτοί οι δύο θα τα βρουν (συνήθως αν αγαπάς κάποιον πολύ και τον γνωρίζεις καλά το ένστικτό σου δεν θα πέφτει έξω για το ποιος / ποια θα του αρέσει). Αν όμως φέρεις έναν τελείως άσχετο τύπο για την κολλητή σου, μάλλον δεν θα της αρέσει αυτό που σκέφτεσαι για εκείνη.

3). Μην κάνεις προξενιό σε κάποιον που έχεις μόλις χωρίσει.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ.

4)      Μην κάνεις προξενιό ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικές φάσεις.

Εκείνος θέλει να βρει τη γυναίκα της ζωής του. Εκείνη ανακαλύπτει τις χαρές του one night stand. Δεν το βλέπεις ότι δεν πρόκειται να πάει καλά;

5)      Πρόσεξε πώς θα το χειριστείς μετά.

Αν αποφασίσεις να κάνεις ένα προξενιό στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα σε θεωρήσουν πιθανότατα κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνη αυτής της σχέσης (ακόμα και υποσυνείδητα). Αν τους μιλήσεις για τα σχέδιά σου να κάνεις γνωριμίες, ξεκαθάρισε ότι δεν φέρεις καμία ευθύνη σχετικά με τη συνέχεια της σχέσης τους. Και ετοιμάσου να υπερασπιστείς αυτή τη δήλωση όταν η φίλη σου θα σε παίρνει έξαλλη επειδή δεν της απάντησε στο μήνυμά της. Με τις υγείες σου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ