2015-06-06 15:27:29
Φωτογραφία για Σαφάρι Τροχαίας και ΙΚΑ για την αντιμετώπιση της αδήλωτης - ανασφάλιστης εργασίας οδηγών ταξί
Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων ελέγχων, από κοινού με λοιπούς ελεγκτικούς φορείς του Δημοσίου, βραδινές ώρες της 4-6-2015 και πρώτες πρωινές ώρες της 5-6-2015, πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συντονισμένη επιχείρηση των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με τη συνδρομή κλιμακίου υπαλλήλων του Ι.Κ.Α. και με σκοπό την πάταξη του φαινομένου της αδήλωτης-ανασφάλιστης εργασίας οδηγών Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων (ταξί), καθώς και την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που άπτονται ζητημάτων οδικής ασφάλειας.

Συνολικά διενεργήθηκαν τετρακόσιοι πενήντα (450) έλεγχοι Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων (ταξί), αποτέλεσμα των οποίων ήταν η βεβαίωση διοικητικών παραβάσεων, για αδήλωτη-ανασφάλιστη εργασία, σε πενήντα δύο (52) οδηγούς, συνολικού χρηματικού ποσού -310.000-ευρώ.

Παράλληλα, από τους τροχονομικούς ελέγχους βεβαιώθηκαν ογδόντα πέντε (85) παραβάσεις, εκ των οποίων οι τρεις (3) σε βαθμό πλημμελήματος και οι έξι (6) σε βαθμό πταίσματος ως εξής:

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -2-

Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -25-

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -1-

Στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου (Κ.Τ.Ε.Ο.): -5-

Χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση: -3-

Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -49-

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν είκοσι οκτώ (28) άδειες ικανότητας οδήγησης και πέντε (5) άδειες κυκλοφορίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ