2015-06-10 09:22:13
Φωτογραφία για Τοξικός ο καπνός που έχει καλύψει την Αθήνα από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο
Αρκετά 24ωρα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο και σιγοκαίει ακόμα, η έντονη μυρωδιά καμένου πλαστικού και η αποπνικτική ατμόσφαιρα κυρίως στα νότια και δυτικά προάστια της Αττικής επιμένουν. Οι άνεμοι μεταφέρουν το τοξικό νέφος ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που η Πυροσβεστική δηλώνει ότι χρειάζονται ακόμα μία με δύο ημέρες για να σβήσει τελείως η φωτιά εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών που υπάρχουν στο εργοστάσιο.

Το ιδιωτικό Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) βρίσκεται στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Επεξεργάζεται υλικά απορριμμάτων, κυρίως βιομηχανικών, και η φωτιά καίει στον αύλειο χώρο όπου υπήρχαν αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες υλικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι δεν υπάρχουν κατάλληλα μηχανήματα για την κατάσβεση και ότι ο μόνος τρόπος που μπορεί να γίνει είναι με χώμα. Σε συνέντευξή του επίσης στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μαυρόπουλος ανέφερε ότι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, μαζί με μηχανήματα της Περιφέρειας, επιχειρούν σε 24ωρη βάση. «Η επιχωμάτωση δεν είναι υπόθεση της Πυροσβεστικής, είναι μια πανάκριβη υπόθεση. Χρειάζονται 20.000 ευρώ για κάθε 50 φορτηγά χώματος, ενώ για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά απαιτούνται περίπου 500 φορτηγά», κατέληξε.

πηγή: pontos-news
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ