2015-06-22 15:11:27
Φωτογραφία για MΕΡΚΕΛ: ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
«Υπάρχουν ακόμα πολλές ημέρες στην εβδομάδα κατά τις οποίες μπορούν να ληφθούν αποφάσεις» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, όπου θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με τη Μέρκελ, χωρίς μια συμφωνία Ελλάδας - θεσμών, η σύνοδος το βράδυ δεν μπορεί να είναι τίποτα περισσότερο από ένα φόρουμ συζήτησης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης δεν αναμένεται να είναι σε θέση να λάβουν επίσημη απόφαση για το κατά πόσο θα προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος αυτή την εβδομάδα για να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

14:34 Σκληρές και δηκτικές οι δηλώσεις του αυστριακού ΥΠΟΙΚ Χανς Γκερτ Σέλινγκ, ο οποίος δεν βλέπει το ενδεχόμενο συμφωνίας απόψε. Έκανε λόγο για πρόβλημα επικοινωνίας με την ελληνική πλευρά, μίλησε για νέο Eurogroup, ενώ αναρωτήθηκε ποιος θα πληρώσει τα επαναλανβανόμενα ταξίδια.14:30 Mάλλον θα τα ξαναπούμε σύντομα, είπε στους δημοσιογράφους ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, παραπέμποντας σε νέα συνάντηση για την Ελλάδα.14:26 Xωρίς να κάνει δηλώσεις προσήλθε ο Γιάννης Βαρουφάκης.14:25 Υπάρχει χρόνος, αλλά αυτός λιγοστεύει, σχολίασε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουις ντε Γκίντος.14:15 Ισορροπημένες οι δηλώσεις του Γάλλου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί για τις νέες ελληνικές προτάσεις
. Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει, τόνισε. Χαμηλές προσδοκίες, το σχόλιο του Φινλανδού ΥΠΟΙΚ. 14:10 Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία απόψε, αλλά η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε σε θετικό κλίμα.14:01 Στον γνωστό σκληρό τόνο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε ότι χωρίς ουσιαστικές προτάσεις, δεν μπορούμε να προετοιμάσουμε σοβαρά τη Σύνοδο για την Ελλάδα. Δεν έχει αλλάξει κάτι από την προηγούμενη Πέμπτη, συνέχισε.14:00 Μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ, η σύσκεψη διευρύνεται με την συμμετοχή της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, ο οποίος στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.13:27 Η τελευταία πρόταση της ελληνικής πλευράς προς τους πιστωτές συνιστά απόδειξη της επιθυμίας της Αθήνας για επίτευξη συμφωνίας και πλέον οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ πρέπει να κάνουν την επόμενη κίνηση, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται. Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι θέλει ουσιαστική λύση, η μπάλα τώρα είναι στο γήπεδο των θεσμών πρόσθεσε.

ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ