2015-06-22 17:46:40
Φωτογραφία για ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ «ΘΡΙΛΕΡ» ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ VD
Περίπου 10 λεπτά κράτησε η συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogoup. O Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι βάση συζήτησης, επιβεβαιώνοντας ότι θα χρειαστεί και νέο Eurogroup, δεδομένου ότι κατατέθηκαν με καθυστέρηση. Πάντως, η Σύνοδος Κορυφής θα γίνει κανονικά. Θετικά είδε τις ελληνικές προτάσεις και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, ο οποίος ωστόσο, έσπευσε να συμπληρώσει ότι θα χρειαστεί νέα συνάντηση του Eurogroup εντός της εβδομάδας, ενώ το σημερινό Eurogroup δεν κράτησε περισσότερο από μία ώρα.

Εν συνεχεία, των επαφών της κυβερνητικής αποστολής, συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι θα έχει στις 19:00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσει η προγραμματισμένη σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης, στην οποία πάντως, όπως έχουν δηλώσει τόσο κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όσο και πηγές της ελληνικής πλευράς δεν αναμένεται συμφωνία επί του ελληνικού ζητήματος.


Νωρίτερα, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη που είχε, αποφάσισε νέα αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA).

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό της αύξησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δ.Σ. της ΕΚΤ δεσμεύτηκε να επανεξετάσει την κατάσταση όποτε κριθεί αναγκαίο. Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη η ΕΚΤ είχε αυξήσει το όριο του ELA κατά 1,1 δισ. ευρώ στα 84,1 δισ. ευρώ, ενώ την Παρασκευή το αύξησε κατά επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ