2015-07-04 22:59:09
Φωτογραφία για Η Marina Abramović σχεδιάζει την κηδεία της
H Marina Abramović έχει ήδη σχεδιάσει την κηδεία της, η οποία θα αποτελέσει και την τελευταία καλλιτεχνική της δουλειά, που θα συνδυάζει ζωντανή μουσική, πολύχρωμα ρούχα και άφθονη μαύρη κωμωδία.

Επιθυμία της γνωστής εικαστικής performer Marina Abramović είναι να ταφεί σε τρεις διαφορετικές πόλεις στις οποίες έζησε για αρκετό καιρό στη ζωή της. Στη μία θα ταφεί το πραγματικό της σώμα και στις άλλες δύο ψεύτικα κορμιά. Σε πρόσφατη ομιλία της στο Σίδνεϊ, η Abramović διάβασε το μανιφέστο της, στο οποίο κατέληξε ότι ένας καλλιτέχνης πρέπει να πεθάνει ενσυνείδητα χωρίς φόβο και ότι η κηδεία είναι το τελευταίο καλλιτεχνικό έργο πριν τον θάνατο.

Στο δικό της σενάριο η Abramović έχει σκεφτεί την κάθε λεπτομέρεια καθώς σύμφωνα με την άποψή της «η κηδεία πρέπει να γίνει όπως ακριβώς θέλει ο καλλιτέχνης». «Θέλω να έχω τρεις Marinas, μία αληθινή και δύο ψεύτικες αφού δεν γίνεται να έχεις τρία πραγματικά σώματα. Και θέλω τα τρία σώματα να ταφούν στις τρεις πόλεις στις οποίες πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, στο Βελιγράδι, το Άμστερνταμ και τη Νέα Υόρκη. Κανείς δε θα ξέρει όμως, που είναι το πραγματικό σώμα».


Επέμεινε επίσης, ότι οι παρευρισκόμενοι θα φορούν πολύχρωμα ρούχα, ακόμα και ροζ, ενώ θέλει ιδανικά ο Antony Hegarty, από τους Antony and the Johnsons, στενός φίλος της καλλιτέχνιδας αν τραγουδήσει live το «Ι did it my way».

Το σενάριο της κηδείας της έρχεται να «κουμπώσει» με τις πρόσφατες δηλώσεις της περί «τριών μερών της προσωπικότητάς» της. Η ίδια είχε αναφέρει πρόσφατα ότι «Η μία Marina είναι ηρωική και δυνατή, δε νοιάζεται για τον εσωτερικό της πόνο. Η δεύτερη Marina είναι πολύ πιο ουσιαστική και διαφορετική, πολύ συναισθηματική. Και τέλος, η τρίτη Marina που της αρέσουν οι αηδίες».

Στην ομιλία της αυτή επίσης, πρόσθεσε «Στα 45 χρόνια της πορείας μου μέχρι σήμερα δεν κοίταξα ποτέ πίσω. Μόνο το μέλλον κοιτάζω γιατί αν κοίταζα το παρελθόν, θα ήμουν νεκρή μέχρι τώρα».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ