2015-07-08 20:03:32
Φωτογραφία για Επιστολή Ντάισελμπλουμε σε Ντράγκι και Μοσκοβισί για το ελληνικό αίτημα
Επιστολή με την οποία ζητεί από τον ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να γνωμοδοτήσουν επί του ελληνικού αιτήματος προς τον ΕSM απηύθυνε με κατεπείγουσες διαδικασίες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με το skai.gr ο κ. Ντάισελμπλουμ ζητεί να μάθει το ρίσκο για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες από το ελληνικό αίτημα, πώς μπορεί να είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος ώστε να συμμετάσχει και το ΔΝΤ, και τέλος ποιες είναι οι πιθανές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Αμετάβλητη, στα 88,6 δισεκατομμύρια ευρώ, διατήρησε την Τετάρτη την έκτακτη ρευστότητα (ELA) που παρέχει στις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ.

Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη του Eurogroup πραγματοποιείται εντός της ημέρας για την αξιολόγηση του ελληνικού αιτήματος στον ESM.

Σύμφωνα με την πρόταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που υποβλήθηκε σήμερα Τετάρτη στον ESM η Ελλάδα ζητεί τριετούς διάρκειας πρόγραμμα. Σε αντάλλαγμα, η κυβέρνηση δεσμεύεται για λήψη μέτρων τόσο στο φορολογικό όσο ασφαλιστικό όπως ζητούν οι δανειστές.


Στην επιστολή που υπογράφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Αθήνα δεσμεύεται να παραμείνει στο ευρώ, να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς όλους τους πιστωτές της, «με πλήρη και έγκαιρο τρόπο» ενώ εμπεριέχει αναφορά και στη διευθέτηση του χρέους.

Aκόμη, στην επιστολή Τσακαλώτου η κυβέρνηση δεσμεύεται άμεσα, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, στη Βουλή τα φορολογικά μέτρα και τα μέτρα για το συνταξιοδοτικό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ