2015-07-16 16:50:48
Φωτογραφία για Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ «ΓΚΟΛΤΖΗΣ»! (PHOTOS)
Ο Γιώργος Σιδέρης είναι ο πρώτος διαχρονικά σκόρερ της ομάδας μας, με 224 τέρματα στο ενεργητικό του!

Ένας ζωντανός «θρύλος» και αναμφίβολα ένας παίκτης - σύμβολο για τον Ολυμπιακό! Ο Γιώργος Σιδέρης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους κυνηγούς του ελληνικού ποδοσφαίρου και σίγουρα ο καλύτερος της εποχής του. Μέγας «εκτελεστής», δεινός σκόρερ, άψογος στα τελειώματα.

Ο Φόντακας, όπως ήταν το παρατσούκλι του, είχε ένα τεράστιο προσόν. Να βάζει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Έγινε... ο φόβος και ο τρόμος για τους αντιπάλους του, καθώς κανένας δεν μπορούσε να τον σταματήσει! Ο κόσμος του Ολυμπιακού τον τιμάει, καθώς τον ανέδειξε μέσα στους 11 πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Θρύλου!

Ο μεγάλος σκόρερ της ομάδας μας γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1938 στον Πειραιά. Παίκτης ορόσημο για το ποδόσφαιρο της χώρας, με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε σε 284 παιχνίδια και πέτυχε 224 γκολ, αριθμός ασύλληπτος για την ιστορία του συλλόγου! Στα χρόνια που έπαιξε με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα Ελλάδος, ενώ ήταν μέλος της ομάδας που κατάκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο το 1963!

Οι διακρίσεις για τον Γιώργο Σιδέρη δεν σταματάνε εκεί, καθώς το 1969 κατετάγη 17ος σε ψηφοφορία για τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης. Πρώτος τότε είχε έρθει ο Φρανς Μπεκενμπάουερ.

Με την Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε από το 1958 έως το 1970, επιτυγχάνοντας 14 τέρματα σε 28 συνολικά συμμετοχές.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Να 'μαστε πάλι εδώ Ανδρέα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Να 'μαστε πάλι εδώ Ανδρέα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ