2015-07-16 23:37:03
Φωτογραφία για Η Ζωή ξαναχτυπά: Είναι μια ελπιδοφόρα ημέρα - Είναι στιγμή ο λαός να πει Οχι
«Η Δημοκρατία Αναστάται» είναι ο τίτλος του παγκόσμιου συνεδρίου για τη δημοκρατία που διοργανώνει από κοινού το τμήμα Πολιτικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Global Center for Advanced Studies Οπως αναγραφόταν στο πρόγραμμα το παρών σε αυτή θα έδιναν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο Τάσος Κουράκης, ο Κώστας Λαπαβίτσας καθώς και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μπορεί οι κ.κ. Σακελλαρίδης, Κουράκης και Λαπαβίτσας να μην εμφανίστηκαν αλλά η Πρόεδρος της Βουλής, αν και έφτασε με μικρή καθυστέρηση, ήταν εκεί.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, που χειροκροτήθηκε κυρίως από το ξένο κοινό, τόνισε για ακόμα μία φορά πως ο λαός πρέπει να πει όχι στους εκβιασμούς και τις πιέσεις.

«Είναι μια ελπιδοφόρα μέρα, υπάρχει πάρα πολύς αγώνας, η θερμή σας υποδοχή υποδεικνύει ότι υπάρχει πολύ ελπίδα, πολλή δυναμική και δύναμη στο λαό που δεν εγκαταλείπει το δικαίωμα στην δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια», δήλωσε και συνέχισε:


«Είχαμε πολύ δύσκολη ημέρα εχθές στη Βουλή, είναι μια από τις μέρες που πραγματικά δυσκολεύεσαι να ανασάνεις καθώς η κυβέρνηση έφερε ένα νομοσχέδιο από τους εταίρους που την υποχρέωσαν με πολλές πιέσεις, ενάντια στο λαό, στη Βουλή και τη δημοκρατική διαδικασία. Τέτοιες στιγμές, ο λαός ανά τους αιώνες, ήταν πάντα αυτός που αποφάσιζε! Είναι η στιγμή να πει ''Οχι''».

Νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας για τους πέντε μήνες διακυβέρνησης αυτής της κυβέρνησης, αποκάλυψε πως «ο Ντράγκι είπε ναι για την ρευστότητα πριν το δημοψήφισμα και δύο μέρες μετά άλλαξε γνώμη και γι' αυτό έκλεισαν οι τράπεζες».
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ