2015-07-18 18:25:06
Φωτογραφία για Τελευταίο αντίο στον Παναγιώτη Παπαθεωδορόπουλο
Τον Παναγιώτη Παπαθεοδωρόπουλο που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας αποχαιρέτησαν στο Α΄ Νεκροταφείο Πατρών συγγενείς, φίλοι, και σύντροφοί του. Για τον Τάκη που υπήρξε..

ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, το τελευταίο αντίο εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς απηύθυνε ο Πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος:

“Αποχαιρετούμε σήμερα τον σύντροφό μας Παναγιώτη Παπαθεοδωρόπουλο, εκφράζοντας την βαθιά θλίψη για την απώλειά του τόσο νωρίς.

Έντονα πολιτικοποιημένος βίωσε τις ελπίδες, τους ενθουσιασμούς και τις διαψεύσεις της μεταδικτατορικής Αριστεράς. Ήταν ενταγμένος στην Αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια. Ακολούθησε όλη τη διαδρομή της Ανανεωτικής Αριστεράς. Εδώ ακριβώς, οι δύο λέξεις Ανανεωτική και Αριστερά συνδέονται άριστα. Ανανεωτική, γιατί ο Τάκης είχε ανοιχτούς ορίζοντες και βαθιά μόρφωση και Αριστερά, γιατί ο Τάκης είχε το ήθος των αγωνιστών της Αριστεράς.


Ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς, διατέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας της Ν.Ε. Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ. Απολύτως επίκαιρα είναι όσα έγραφε το 2011: «Είναι απαραίτητος ένας νέος κρουστικός πολίτικος λόγος, που θα επιτρέπει την ουσιαστική συνάντηση με τις δυνάμεις της οικολογίας και τα πραγματικά σύγχρονα και πρωτοπόρα κοινωνικά κινήματα. Ένας λόγος βαθύτατα αριστερός και δημοκρατικός καθώς θα γίνεται όλο και πιο φανερή η ανάγκη για ένα αποκεντρωμένο σύστημα διακυβέρνησης. Έστω και δειλά είναι ανάγκη να πάρουμε αυτόν τον δρόμο. Αρχίζοντας από τα βασικά. Προτάσεις που θα εστιάζονται βασικά σε μια ριζικά νέα αντίληψη για την παιδεία, μια νέα οργάνωση της εργασίας με έμφαση στον ποιοτικό ελεύθερο χρόνο και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, την ενίσχυση των δημοσίων αγαθών, την αποκέντρωση και την ενίσχυση της τοπικότητας, την ενίσχυση προτύπων γεωργίας και τουρισμού, τον περιορισμό της ενεργειακής και κάθε άλλης σπατάλης. Χωρίς φόβο χρειάζεται να μιλήσουμε στην ψυχή και το μυαλό των ανθρώπων. Η Δημοκρατική Αριστερά, οφείλει να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση».

Ο Τάκης συνδύαζε άριστα την ευαισθησία με την λογική, ήταν παράδειγμα ήθους και εντιμότητας. Θα μας λείψει το ανήσυχο πνεύμα του, οι αναλυτικές του ικανότητες, η ανιδιοτέλειά του, η συνέπεια στις αρχές του, η πίστη στις ιδέες του, το ήθος του. Θα μείνει πάντοτε ζωντανός στις αναμνήσεις μας.

Η Δημοκρατική και Ανανεωτική Αριστερά έχει φτωχύνει από το θάνατό του. Στην οικογένειά του, στην γυναίκα του Σοφία και στην κόρη του Ανδριανή τα θερμά συλλυπητήρια. Θα θυμόμαστε πάντα τον Τάκη με βαθιά εκτίμηση και αγάπη.”
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ