2015-07-19 11:25:44
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Στο κόκκινο την Κυριακή για πρόκληση πυρκαγιών - Συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Ζάκυνθο - Kάηκαν 500 στρέμματα στο Κουρτέσι Ηλείας
Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στο Καλαμάκι Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 10 οχήματα με 25 πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη.

22.54 Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 19 Ιουλίου 2015, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής,

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),

• Περιφέρεια Πελοποννήσου,

• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία),

• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

21.18 Στις φλόγες παραδόθηκαν περίπου 500 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης στην περιοχή του Κουρτεσίου στον κάμπο της Ηλείας
. Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις έξι το απόγευμα του Σαββάτου και έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Στη μάχη για την κατάσβεση μπήκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Ηλεία και την Αχαϊα, καθώς και εναέρια μέσα με δύο Canadair. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή του Άνω Κουρτεσίου και επεκτάθηκε προς τους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών. Στην πορεία της έκαψε λιοστάσια, θερμοκήπια, καλλιέργειες με διάφορα είδη όπως αμπέλα και ροδιές, ενώ έκαψε ακόμα και λαγκαδιές.

Στην περιοχή μετέβησαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπουλος, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Κώστας Κυριακόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Κώστας Στεφανόπουλος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος κ.α.

φωτογραφίες Ανδρέας Μίγκος από ilialive

19.36 Μεγάλη κινητοποίηση αυτή την ώρα στις πυροσβεστικές δυνάμεις στον Κάμπο της Ηλείας, λόγω πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Κουρτέσι. Αν και η πυρκαγιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα έχει λάβει διαστάσεις.

Παράλληλα αρκετές μικρές πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο νομό όπου έχουν κινητοποιηθεί άμεσα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στην περίπτωση του Κουρτεσίου αναμένεται να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα λόγω της έκτασης που έχει λάβει η πυρκαγιά.

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μέλισσα, στα Λεχαινά.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η πυρκαγιά πήρε μεγάλες διαστάσεις. Έχουν ζητηθεί και εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ενώ στο σημείο βρίσκονται 12 οχήματα με 30 άνδρες της πυροσβεστικής, 17 άτομα πεζοπόρα.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Ο ΚΑΠΙΝΟ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ!»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Ο ΚΑΠΙΝΟ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ!»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ