2015-07-19 19:21:06
Φωτογραφία για ΣΟΚ από τις δηλώσεις του πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχου
Είναι σοκαριστική η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αστικό κόμμα εξουσίας, είτε πρόκειται για τους οπαδούς του ΕΥΡΩ, είτε πρόκειται για τους οπαδούς της δραχμής.

Αλήθεια, πότε πρόφτασαν να μεταμορφωθούν σε στυλοβάτες του κατεστημένου και να αρχίσουν να μεταχειρίζονται τέλεια τις μεθόδους, τα στερεότυπα και τη γλώσσα του του Μιλιταρισμού.

Η άποψη ότι για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων φταίει ο ηγέτης των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑΠ.Καμμένος είναι από τους μεγαλύτερους μύθους.

Η διαδρομή αλλά ακόμη και ο διωγμός του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου από το Πεντάγωνο μετά το Αντεργατικό Πραξικόπημα του Τσίπρα και την υπογραφή του νέου Μνημονίου, απέδειξε ότι ο εθνικισμός κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόσδεση του στα αστικά συμφέροντα, η αστική πολιτική που εξυπηρετήσει τους στρατηγούς σχεδιασμούς του αστικού μπλοκ εξουσίας.

Για αυτό από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία, η μόνη έννοια του Κ.Ήσυχου ήταν να εξαγοράσει τους Στρατιωτικούς, να συντηρήσει και επεκτείνει τα προνόμια τους.


Για αυτό όλη η πορεία του ΑΥΝΕΘΑ Κώστα Ήσυχου ήταν εχθρική στους φαντάρους.

Ακόμη και στην βίαιη έξοδο του από το Πεντάγωνο όχι μόνο ξέχασε να πει μια λέξη για αυτούς, αλλά απέδειξε τη βαθιά περιφρόνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους στρατευμένους.

Εξάλλου, όλοι θα τον θυμόμαστε σαν τον πολιτικό προϊστάμενο που ξέχασε τις προεκλογικές του υποσχέσεις, διατήρησε την οικονομική εκμετάλλευση των στρατευμένων και απογείωσε την εργασιακή μας εκμετάλλευση.

Τέλος, κανείς δεν ξεχνά τους δολοφονημένους φαντάρους και στρατιωτικούς, τις αυτοκτονίες και τα ατυχήματα, ότι ένα 23χρονο παιδί οδηγήθηκε στο θάνατο από Πνευμονία!

Γυρνάμε την πλάτη στην Αριστερά του Συστήματος Εξουσίας.

Περιφρονούμε τους Συμμάχους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, του κράτους δολοφόνου Ισραήλ και των Δικτατόρων της Αιγύπτου.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στα Μνημόνια, εντείνουμε την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη για τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενισχύουμε το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο-εθνικισμό-φασισμό και τους εθνικούς/ευρωπαϊκούς μονόδρομους του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Σας καλούμε να διαβάσετε τις δηλώσεις του πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχου για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα...

Το μεγάλο ευχαριστώ του Ήσυχου στους "εργαζόμενους στρατιωτικούς"

     

Μ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους “εργαζόμενους στρατιωτικούς” αποχώρησε από το ΥΠΕΘΑ ο Κώστας Ήσυχος. Απευθυνόμενος στον διάδοχό του Δημήτρη Βίτσα ο κ.Ήσυχος είπε:

“Καλώς όρισες σε ένα χώρο δουλειάς, που οι εργαζόμενοι του, περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, είναι άνθρωποι του καθήκοντος και της ανιδιοτέλειας. Είναι οι άνθρωποι του εμείς και όχι του εγώ. Είναι, κατά το κοινώς λεγόμενο, δημόσιοι λειτουργοί. Εδώ εκτελείται η Εθνική Αποστολή της Άμυνας με πίστη και αφοσίωση. Βλέπε σήμερα στις μεγάλες πυρκαγιές. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αγρυπνούν με περιπολίες και περιφρουρούν κατοικίες και περιουσίες συμπολιτών τους. Πρωτίστως είναι σε ετοιμότητα να σώσουν ανθρώπινες ζωές, ακόμα και με κίνδυνο της δικής τους ζωής. Δύο πιλότοι μας χθες το πρωί, σε προσπάθεια κατάσβεσης στη Λακωνία, κινδύνευσαν και υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική προσγείωση, με απόλυτη επιτυχία. Ευτυχώς, είναι καλά στην υγεία τους και σε λίγες μέρες θα πάρουν εξιτήριο από το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Αποχωρίζομαι σε αυτό εδώ το μετερίζι αγαπημένους ανθρώπους και εγκαταλείπω έργο που ήρθε ως αποτέλεσμα συνεργασίας μαζί τους. Αποτέλεσμα κόπου, συλλογικής δουλειάς, δημιουργικής φαντασίας και έμπνευσης”.

Και συνεχίζοντας τόνισε:

“Μην τολμήσεις, Δημήτρη μου, όπως έκανα κι εγώ, να αναζητήσεις στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων τους «καλούς δεξιούς» ή τους «καλούς αριστερούς», γιατί αυτός ο χώρος, θέλει μια προστασία. Εδώ η επάρκεια, ο επαγγελματισμός και η ευθύνη είναι το πρώτιστο καθήκον και το πρώτιστο μέλημα. Μπορεί κανείς να διακρίνει από τα μάτια και την προσφορά αυτών των ανθρώπων τις δυνατότητες και τις δυναμικές που κρύβουν στις ψυχές τους. Είναι πάνω από όλα παιδιά όλων μας. Την αγνότητα των συναισθημάτων τους μόνο στα παιδιά την διακρίνεις ακόμα καιΑΝ έχουν άσπρα μαλλιά.

Τώρα μπορώ να κατανοώ γιατί όλοι οι προκάτοχοί μου όταν αποχωρούσαν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν παρέλειπαν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς. Και με συγκίνηση το λέω αυτό. Ήταν για μένα μια συναρπαστική εμπειρία, ολιγόμηνη αλλά μια εμπειρία ζωής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων”.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ