2015-07-20 14:29:25
Φωτογραφία για Λαφαζάνης: Θα αγωνιστώ για να γίνει το Μνημόνιο μια μικρή παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ
Εμφανώς ενοχλημένος από την απομάκρυνση του από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επανέλαβε τη διαφωνία του για την πολιτική συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Παράλληλα όμως υποστήριξε πως θα συνεχίσει να είναι παρών στη μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια παράδοσης παραλαβής του υπογείου ΠΑΠΕΝ ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας πριν καλωσορίσει τον νέο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη είπε «φεύγω από το υπουργείο με τις καλύτερες αναμνήσεις, φεύγω αλλά συνεχίζω να είμαι παρών στη μάχη που δίνει το κόμμα μου ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζω πλήρως την ενότητά του μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων».

«Θα αγωνιστώ ώστε το νέο μνημόνιο να γίνει μικρή παρένθεση»

Παράλληλα ο κ.Λαφαζάνης ξεκαθάρισε πως «Δεν απογοητεύομαι όμως, θα αγωνιστώ ώστε το νέο μνημόνιο να γίνει μικρή παρένθεση για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παραδίδοντας στον κ.Σκουρλέτη, ο κ.Λαφαζάνης χαρακτήρισε «ηλεκτρική καρέκλα» το υπουργείο, λέγοντας ότι «έχει μεγάλα συμφέροντα απέναντί του που το πολιορκούν και ο Πάνος Σκουρλέτης θα είναι πάνω από αυτά τα συμφέροντα και θα προσβλέπει μόνο στο συμφέρον του ελληνικού λαού».

Για τη συμφωνία με τη Ρωσία

Μιλώντας για το έργο του στο υπουργείο ο κ. Λαφαζάνης έκανε ειδική μνεία στο έργο του αγωγού φυσικού αερίου από τη Ρωσία. «Είναι ένα μεγάλο εργο, κυρίως από την άποψη των ωφελειών. Είναι ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει αφήσει ένα παρελθόν άσχημο και προχωρά. Πιστεύω ότι το έργο αυτό θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί ενάντια στις πιέσεις που ασκούνται από ισχυρούς κύκλους της ΕΕ και από τις ΗΠΑ». «Άλλα δεν θα εμποδίσουν για να προχωρήσει το εθνικό συμφέρον» συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο απερχόμενος υπουργός αναφέρθηκε και στον αγωτό ΤΑΡ λέγοντας ότι «είναι σημαντικό, το στηρίζουμε και βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για αποζημιώσεις αγροτών, για νέα όδευση σε αρκετά σημεία και για τα αντισταθμιστικά οφέλη για τη χώρα, όπως η φορολόγηση των κερδών».

Για τον αντικαταστάτη του Πάνο Σκουρλέτη

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στον Πάνο Σκουρλέτη είπε πως είναι ένας αγωνιστής, με αφοσίωση σε αυτό που κάνει, στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. «Είναι ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου και νομίζω ότι θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και θα πετύχει στο δύσκολο έργο του». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ