2015-07-21 10:32:20
Φωτογραφία για Η FIA αποσύρει τον αριθμό του Μπιανκί
Τιμή για τον Ζιλ Μπιανκί... Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Ζαν Τοντ, ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από τα σιρκουί του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1 το νούμερο «17», δηλαδή ο αριθμός με τον οποίο ο Γάλλος πιλότος έτρεξε σε 15 αγώνες Γκραν Πρι το 2014.Ο 25χρονος Γάλλος πιλότος της Marussia πέθανε το περασμένο Σάββατο, ύστερα από μακρά αγωνία για την τύχη του μετά το ατύχημα που υπέστη τον περασμένο Οκτώβριο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ιαπωνίας, στην πίστα της Σουζούκα.

Από το 1994 και ύστερα, δηλαδή μετά το θάνατο του Άιρτον Σένα, ο Μπιανκί υπήρξε ο πρώτος οδηγός στη F1 που πέθανε από τις συνέπειες ενός ατυχήματος στη διάρκεια του αγώνα.

Να θυμίσουμε ότι η οικογένεια του άτυχου Γάλλου γνωστοποίησε τις προηγούμενες μέρες τις λεπτομέρειες της κηδείας του. Το «τελευταίο αντίο» στον πιλότο της Marussia θα πουν οι οικείοι, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοί του το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου στη Νίκαια της Γαλλίας, στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σκέπης, παρουσία όλου του προσωπικού της ομάδας του (Manor-Marussia), του Τοντ και του γιου του Νίκολας, που ήταν ο μάνατζερ του άτυχου οδηγού... Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ