2015-07-23 08:53:45
Φωτογραφία για Πάτρα: Αναγκαία επισήμανση από τα Εκπαιδευτήρια Σωτηρχόπουλου
Από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Σωτηρχοπούλου, λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής επιστολή:

«Προ ημερών στον ηλεκτρονικό τύπο κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση δυσφημιστική, ψευδέστατη, φαντασιόκοπη και συκοφαντική για την οικονομική διαχείριση των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Σωτηρχοπούλου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε ότι:

Τα Εκπαιδευτήρια Σωτηρχοπούλου, όπως και πολλοί από τους γονείς που τίμησαν το σχολείο με την επιλογή τους, επλήγησαν από την οικονομική κρίση. Συνεπώς η αδυναμία είπραξης διδάκτρων σε συνδυασμό με την επιλογή της αδιάλλειπτης παροχής υπηρεσιών, επέφεραν στο σχολείο οικονομικές δυσκολίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Εκπαιδευτήρια, δεν προέβησαν σε μείωση του διδακτικού και βοηθητικού τους προσωπικού για να μη μειώσουν την εκπαιδευτική τους προσφορά και τις λοιπές παροχές, όπως αθλητισμού, ξένων γλωσσών, απογευματινής μελέτης κ. ο .κ. Συνέπεια των παραπάνω ήταν η αναστολή της λειτουργίας τους στις 30/8/2013.


Η Εκπαιδευτική Εταιρία που ακολούθησε δεν είχε οικονομική σχέση με τα εκπαιδευτήρια. Για οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, πράγματι το λόγο θα έχει τελικά η Δικαιοσύνη.

Πάντως εκείνο που μένει,, στην κρίση και τη μνήμη, είναι ότι τα Εκπαιδευτήρια Σωτηρχοπούλου έχουν ταυτιστεί με την εκπαιδευτική ζωή της Πάτρας εδώ και 80 χρόνια. Χιλιάδες μαθητές φοίτησαν στους χώρους που κατά καιρούς στεγάζονταν τα Εκπαιδευτήρια.

Τα αρχεία των Εκπαιδευτηρίων έχουν σωρεία ευφήμων επιστολών συμπολιτών και επισήμων για όλες τις δραστηριότητες.

Ποιός δεν θυμάται τις σχολικές γιορτές, τις γυμναστικές επιδείξεις και ιδιαίτερα στους ευρείς χώρους των τελευταίων σύγχρονων εγκαταστάσεων, τις άψογες πειθαρχημένες παρελάσεις που ο κόσμος ιδιαίτερα τις χειροκροτούσε, τις θεατρικές παραστάσεις, τις επετειακές δόκιμες εκδόσεις βιβλίων, τις χορωδιακές και μουσικές εκδηλώσεις αφιερωμένες σε σύγχρονους μουσουργούς, τις επιτυχίες κατά 80 % και άνω στις ανώτερες και ανώτατες σχολές, τις πολιτισμένες επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κ.τ.λ.

Δεν επιτρέπεται λοιπόν σε κανένα να πετάει από κακοήθη ιδιοτροπία πέτρες στην πηγή που δρόσισε πνευματικά γενιές πατρινών μαθητών.

Από την Δνση

Αντιγόνη Σωτηρχοπούλου»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ