2015-07-23 08:42:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Ανάσα...σχετικής δροσιάς το Σαββατοκύριακο αλλά για λίγο - Έρχεται νέο κύμα καύσωνα
Ήδη αυτές τις μέρες η δυτική Ελλάδα έχει συνθήκες καύσωνα καθώς η θερμοκρασία έφτασε και στους 40 βαθμούς .

Ενδεικτικά χτές στην Άρτα η θερμοκρασία έφτασε τους 40,4οC ,στον Πύργο Ηλείας 40,2οC ,Αγρίνιο 39,7οC ,Ηγουμενίτσα 39,4οC, ενώ στην Πάτρα "άγγιξε" τους 39 βαθμούς κελσίου.

Τις επόμενες μέρες οι άνεμοι θα αρχίσουν να εξασθενούν από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να ανέβει και στην υπόλοιπη ανατολική Ελλάδα.

Ωστόσο το Σαββατοκύριακο φαίνεται οτι θα έχουμε αστάθεια με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στην Ήπειρο-Μακεδονία και στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας μέχρι και την βόρεια ορεινή Πελοπόννησο καθώς και στα ορεινά της Ροδόπης-Θράκης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά ενώ στην δυτική Ελλάδα θα σημειώσει πτώση μετά από την παρατεταμένη ζέστη των τελευταίων ημερών λόγω του μελτεμιού.


Ενδεικτικά οι θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο:

Σύμφωνα με το weather in greece.gr , όσον αφορά την τάση του καιρού μέχρι τα τέλη του μήνα είναι οτι η ζέστη φαίνεται να κορυφώνεται με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 38-40οC σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ στις κλασικές στην ζέστη περιοχές ενδεχομένως να έχουμε και 41-42οC.

Το κύμα καύσωνα έχει βάλει στόχο την Ελλάδα αλλά και την Ιταλία ωστόσο μένει να δούμε αν ο Αύγουστος μας επιφυλάσσει αλλαγές στο καιρικό σκηνικό είτε με πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένα μελτέμια είτε με άστατο καιρό και καταιγίδες.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ