2015-07-27 15:16:16
Φωτογραφία για Τρόικα: Πάρτε περισσότερα μέτρα πριν εκταμιευθεί η πρώτη δόση - Ξεκίνησε ο πόλεμος
Βγήκαν τα μαχαίρια πριν καν φτάσουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της πάλαι ποτέ Τρόικας... αφού και επισήμως οι δανειστές ζητάνε περισσότερα ψηφισμένα μέτρα, πριν εκταμιευθεί η πρώτη δόση από το τρίτο δάνειο.

"Ούτε στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής [12/07/2015], ούτε στις δύο επιστολές προς τον ESM του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου υπάρχει η παραμικρή νύξη για τρίτη δέσμη προαπαιτουμένων", απαντούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σηκώνοντας το γάντι που πέταξε το μεσημέρι η εκπρόσωπος της Κομισιόν. Η ουσία είναι, ωστόσο, ότι ενώ η κυβέρνηση έβλεπε ως τώρα κύκλους προσκείμενους στο Β. Σόιμπλε, πίσω από τις πιέσεις για νέα προαπαιτούμενα, πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με την ίδια την Κομισιόν!

Ανατρέχοντας κανείς στο κείμενο της 12ης Ιουλίου, θα διαπιστώσει ότι τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν στις 15 και στις 22 Ιουλίου, συνδέονται με "την ανάγκη να οικοδομηθεί εκ νέου σχέση εμπιστοσύνης με την Ελλάδα" ήτοι με την έναρξη των διαπραγματεύσεων και επ' ουδενί με την εκταμίευση δόσης.


Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ασάφεια ως προς τις προϋποθέσεις της εκταμίευσης, ωστόσο η εκπρόσωπος της Κομισιόν έδωσε την ερμηνεία της απόφασης της 12ης Ιουλίου: θα πρέπει οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν στο νέο Μνημόνιο (MoU), το οποίο όπως όλοι γνωρίζουν από το παρελθόν προβλέπει συγκεκριμένα βήματα και χρονοδιαγράμματα πριν από κάθε εκταμίευση.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι στο κείμενο που θα πρέπει να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές ως τα μέσα Αυγούστου, θα προβλέπονται συγκεκριμένα μέτρα πριν από την πρώτη εκταμίευση. Όπως σημειώνουν, άλλωστε, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με δεδομένο ότι πρέπει να εκταμιευθεί ένα πρώτο πακέτο 10 δισ ευρώ για τις τράπεζες, είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς νέα προαπαιτούμενα.

Ως προς τη διαπραγμάτευση, οι πρώτες επαφές σε τεχνικό επίπεδο θα γίνουν την Τρίτη, με επίκεντρο το ΓΛΚ, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Τράπεζα της Ελλάδας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα εκπρόσωπος του ΔΝΤ έρχεται με πολύ άγριες διαθέσεις ειδικά όσον αφορά στα εργασιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις αποσκευές της βρίσκονται συστάσεις για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, με έμφαση στις ομαδικές απολύσεις, ως βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ