2015-07-30 09:14:07
Φωτογραφία για Ο Φίλιππος'' Αντιστράτηγος και Γενικός Επιθεωρητής Στρατού της Πυρηνικής Γαλλίας
Σε Αντιστράτηγο τεσσάρων αστέρων προήχθη κατά τις πρόσφατες κρίσεις στη Γαλλία ο μέχρι πρότινος υποστράτηγος Philippe Ponties. 

Γνωστός στη χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Λάρισας και την ανθρωπιστική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ο ''Φίλιππος'' όπως τον αποκαλούσαν οι Έλληνες επιτελείς αναλαμβάνει παράλληλα με την προαγωγή του και Γενικός Επιθεωρητής Στρατού της Γαλλίας.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική και περίοπτη θέση την οποία οφείλει σε μεγάλο βαθμό στην επιχείρηση EUFOR RCA που επιτυχώς έφερε εις πέρας από τη Λάρισα ως Διοικητής μαζί με τον Έλληνα επιτελάρχη και για ένα χρόνο  δεξί του χέρι Ταξίαρχο Χρίστο Δρίβα.

Ο ένθερμος φιλέλληνας Στρατηγός ''Φίλλιπος'' μόνο αγνώμων δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Αναγνωρίζοντας τις ικανότητες και την προσφορά του Ταξιάρχου Χρίστου Δρίβα καθώς και των Ελλήνων επιτελών κατά την πρόσφατη επιχείρηση, είχε προτείνει όπως απονεμηθεί το Χρυσό μετάλλιο Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας στον Έλληνα Επιτελάρχη. 

Σήμερα και παρόλο που οι υποχρεώσεις του είναι αυξημένες δεν σταματά να ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων κρίσιμων Eurogroup έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Ταξίαρχο Δρίβα ζητούσε να μάθει για την διαμορφωθείσα κατάσταση ενώ εξέφρασε και την επιθυμία να επισκεφθεί σύντομα τη Λάρισα.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ