2015-07-31 07:05:33
Φωτογραφία για Το Ρουμανικό τάγμα πεζικού Οι Δράκοι της Τρανσυλβανίας αναχωρεί για το Αφγανιστάν
Το ρουμανικό 811ο τάγμα πεζικού "Οι Δράκοι της Τρανσυλβανίας" αναχωρεί σήμερα επίσημα από τη Ρουμανία, προκειμένου να αναπτυχθεί για ένα εξάμηνο στην περιοχή της Κανταχάρ, στο Αφγανιστάν. Στην επίσημη τελετή αναχώρησης θα παραβρεθεί ο υπουργός Άμυνας, Μιρτσέα Ντούσα.

Οι Ρουμάνοι στρατιώτες θα πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις επιτήρησης και φύλαξης (force protection) στην αεροπορική βάση της Κανταχάρ, αναλαμβάνοντας επίσης αποστολές ασφαλούς διάβασης των διαφόρων δρομολογίων στην περίμετρο ασφάλειας της πόλης.

Παράλληλα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα αναλάβουν και συμβουλευτικό έργο στο γενικότερο πλαίσιο δραστηριοποίησης των νεοσύστατων δυνάμεων ασφάλειας στο Αφγανιστάν.

Η εν λόγω μονάδα έχει εμπειρία από την ανάπτυξή της σε περιοχές αμυντικής αποσταθεροποίησης στο εξωτερικό, καθώς μεταξύ του 2002 και του 2015, συμμετείχε σε αποστολές στο Κόσοβο, στο Ιράκ, αλλά και στο Αφγανιστάν, αλλά και σε εθνικές και διεθνείς ασκήσεις.

Η πολεμική σημαία του τάγματος, πάντως, έχει ήδη παρασημοφορηθεί συνολικά δύο φορές με το εθνικό παράσημο τιμής, των ρουμανικών ενόπλων δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=436166&catID=4
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ