2015-07-31 15:50:24
Φωτογραφία για Το Μονακό επεκτείνεται προς τη θάλασσα κατά 60 στρέμματα με μία πλατφόρμα αξίας 1 δισ. ευρώ
Το πολύ μικρής έκτασης Πριγκιπάτο του Μονακό που ωστόσο θεωρείται από τα πλουσιότερα κράτη παγκοσμίως, σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω τα εδάφη του, όχι προς τη μεριά της Γαλλίας αλλά προς τη θάλασσα, κατασκευάζοντας μια γειτονιά έκτασης 60 στρεμμάτων πάνω σε μια πλατφόρμα που θα κατασκευαστεί από τη γαλλική εταιρεία Bouygues.

Σύμφωνα με ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Τα Νέα, η ειδική αυτή κατασκευή της πλατφόρμας, κόστους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, θα διαρκέσει δέκα χρόνια.

Το Μονακό, το μικρό πριγκιπάτο που είναι γνωστότερο για το καζίνο του, τη μαρίνα και τις πολυτελείς κατοικίες του πλάι στη Γαλλική Ριβιέρα αλλά και την παράδοση της πριγκιπικής οικογένειας των Γκριμάλντι (Πρίγκιπας Ρενιέ και Πριγκίπισσα Γκρέις), έχει έκταση κάτι λιγότερο από 2 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Την Πέμπτη 30/7/2015 υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ των αρχών του πριγκιπάτου και της κοινοπραξίας στην οποία μετέχουν η Bouygues, το τοπικό κτηματομεσιτικό γραφείο J.B. Pastor & fils και τέσσερις αρχιτέκτονες. Η κοινοπραξία θα αναλάβει τη χρηματοδότηση, την οικοδόμηση και την εκμετάλλευση του έργου.

Το συνολικό κόστος του έργου, μαζί με την πλατφόρμα, αναμένεται να αγγίξει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στη νέα συνοικία όπως αναφέρει το σάιτ της εφημερίδας «Τα Νέα», θα κατασκευαστούν καταστήματα, πολυτελείς βίλες, ένα πάρκινγκ, ένα πάρκο και ένα λιμάνι. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Μονακό Μισέλ Ροσέ, η νέα περιοχή θα είναι "φιλική προς το περιβάλλον".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ