2015-07-31 15:41:34
Φωτογραφία για Βαρουφάκης: Φοβάμαι πως η ελάφρυνση χρέους θα είναι πολύ μικρή
Φοβάμαι πως η ελάφρυνση του χρέους που θα προσφέρουν οι Ευρωπαίοι και που ζητά το ΔΝΤ θα είναι πολύ μικρή, σχολιάζει με νέα ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Το πραγματικό ερώτημα για την Ελλάδα αφορά το μέγεθος της αναδιάρθρωσης του χρέους και όχι τη συμμετοχή ή μη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, υπογραμμίζει, με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times, βάσει του οποίου το ΔΝΤ εκφράζει επιφυλάξεις για τη συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα.

Γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης:

«Το μείζον ζήτημα, φυσικά, δεν είναι τόσο το αν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στη συμφωνία - αυτό μπορεί εύκολα να επιλυθεί μέσω μίας τρίτης οδού, όπως η παροχή τεχνικής βοήθειας στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Το θέμα είναι αν η υποσχόμενη ελάφρυνση του χρέους, η οποία εντυπωσιακά θα συζητηθεί μόνο αφού συμφωνηθεί και υπογραφεί η συμφωνία, θα αποδειχθεί ακριβής - αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει. Ή εάν, όπως εγώ πολύ φοβάμαι, η αναδιάρθρωση του χρέους είναι τόσο μικρή που η λιτότητα που την συνοδεύει αποδειχθεί καταστροφική στο τέλος». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ