2015-07-31 22:18:06
Φωτογραφία για ΓΕ: Καμία ποινική δίωξη για επεισόδιο Κυπριανού-Χαραλαμπίδου
Ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες προς την αστυνομία να μην προχωρήσει σε καμία ποινική δίωξη αναφορικά με τη διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών αδικημάτων κατά το επεισόδιο που είχε επισυμβεί σε πρόσφατη συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, στο οποίο είχαν εμπλακεί οι έντιμοι βουλευτές Ανδρέας Κυπριανού και Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Σε ανακοίνωσή του  ο Γενικός   Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, αφού μελέτησε τον σχετικό αστυνομικό φάκελο, αποφάσισε όπως δώσει, και έδωσε, οδηγίες προς την Αστυνομία όπως μην προχωρήσει σε καμιά ποινική δίωξη, για τους ακόλουθους λόγους:

Τα μόνα ποινικά αδικήματα, τα οποία φαίνονται να στοιχειοθετούνται ικανοποιητικά με βάση το συλλεγέν μαρτυρικό υλικό, είναι αυτά της Δημόσιας Εξύβρισης εναντίον του βουλευτή κ. Α. Κυπριανού και της κας Ειρήνης Χαραλαμπίδου, για λέξεις και φράσεις που εκστόμισαν εναντίον αλλήλων στην παρουσία τρίτων προσώπων, καθώς επίσης και το αδίκημα του παράνομου καπνίσματος σε δημόσιο χώρο, εναντίον των βουλευτών κ.κ. Αντρέα Κυπριανού και Νεόφυτου Κωνσταντίνου.


Το διερευνηθέν αδίκημα της άσεμνης επίθεσης από μέρους του κ. Αντρέα Κυπριανού εναντίον της κας Ειρήνης Χαραλαμπίδου, δεν φαίνεται να στοιχειοθετείται ικανοποιητικά, υπό τις συνθήκες υπό τις οποίες ο εν λόγω βουλευτής παρουσιάζεται να αποπειράθηκε να φωτογραφίσει, με κινητό τηλέφωνο, από κάποια απόσταση την κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, χωρίς καμιά επαφή/άγγιγμα ή υπό άλλες περιστάσεις που δημιουργούσαν τον φόβο άσκησης βίας ή άσεμνης πράξης, συμβάν που ακολούθησε τη φωτογράφιση του κ. Αντρέα Κυπριανού από την κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου με το κινητό της, ενώ αυτός κάπνιζε εντός της ίδιας αίθουσας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Γενικός Εισαγγελέας έκρινε ότι δεν θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να αποταθεί προς το Ανώτατο Δικαστήριο, απασχολώντας την Πλήρη Ολομέλεια, με υποβολή αιτήματος για άρση ασυλίας μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και άδεια ποινικής δίωξης σε σχέση με τα πιο πάνω, ήσσονος σοβαρότητας αδικήματα, τα οποία είναι αποτέλεσμα μιας επιπόλαιας συμπεριφοράς, η οποία έτυχε ήδη δημόσιας στηλίτευσης και κριτικής. Ενασχόληση των Δικαστηρίων με τυχόν ποινικοποίηση αυτής της συμπεριφοράς, μόνο σπατάλη χρόνου και εξόδων θα προκαλούσε.

Δόθηκαν επίσης οδηγίες όπως για το αδίκημα του καπνίσματος σε δημόσιο χώρο εκδοθούν εξώδικα εναντίον των εμπλεκομένων βουλευτών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ