2015-07-31 22:08:53
Φωτογραφία για O Ελ Εριάν εξηγεί γιατί το ΔΝΤ έχει δίκιο για την Ελλάδα...
Υπέρ της στάσης του ΔΝΤ να μην συμμετέχει, εξ αρχής και άνευ προαπαιτούμενων, στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας τάσσεται με άρθρο γνώμης στο Bloomberg, ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν.

Σύμφωνα με τον κ. Ελ-Εριάν το ΔΝΤ έχει απόλυτο δίκιο που θέτει τέσσερις βασικούς όρους προκειμένου να χρηματοδοτήσει εκ νέου την Ελλάδα, ενώ με αυτήν του την στάση μπορεί να βοηθήσει ώστε το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της χώρας τελικώς να επιτύχει, κάτι το οποίο δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος για τα δύο προηγούμενα.

Όπως σημειώνει ο γνωστός επενδυτής και σχολιαστής «το ΔΝΤ έχει δίκιο που επιμένει στους τέσσερις όρους που έχει θέσει. Χωρίς αυτούς, η νέα συμφωνία θα έχει την ίδια τύχη με τις δύο προηγούμενες, μέσω των οποίων Ελλάδα και εταίροι κέρδισαν απλά χρόνο αλλά με πολύ υψηλό κόστος. Τα δύο προηγούμενα προγράμματα στήριξης ούτε κατάφεραν να επουλώσουν το τραύμα στη μαραζωμένη οικονομία της χώρας ούτε να ανακουφίσουν τους πολίτες της που έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα».

Εκτιμά ακόμη ότι το ΔΝΤ πιέστηκε πολιτικά – τόσο από τους Ευρωπαίους όσο και από τους Αμερικανούς – να συμμετάσχει στα δύο προηγούμενα προγράμματα στήριξης, τα οποία δεν ήταν ορθά σχεδιασμένα, ενώ παραβίαζαν δύο από τους βασικούς κανόνες του καταστατικού του Ταμείου: δεν υπήρχε διαβεβαίωση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ το χρέος της Ελλάδας σε καμία περίπτωση δεν ήταν βιώσιμο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ