2015-07-31 22:17:28
Φωτογραφία για Στράτος Τζώρτζογλου: Αυτός είναι ο λόγος που ζει μόνιμα στην Αμερική...
Ο Στράτος Τζώρτζογλου ζει μόνιμα στην Αμερική με τον γιο του, Αλκιβιάδη και αποκαλύπτει στο "Down Town Κύπρου", πώς τον αντιμετωπίζουν εκεί.

Γιατί ζεις μόνιμα στην Αμερική, Στράτο;

Είχα πάει και το 2012 εκεί, μόνος μου τότε. Μου άρεσε πολύ, άλλη κουλτούρα, άλλος πολιτισμός, άλλα όλα. Εδώ και ένα χρόνο όμως, μένω στην Αμερική μόνιμα λόγω του 18χρονου γιου μου, Αλκιβιάδη. Εκεί πήγαμε για να σπουδάσει παραγωγή και σκηνοθεσία. Πέρσι μάλιστα πρωταγωνίστησε σε μία παράστασή μου και παίξαμε μαζί. Δεν ξέρω αν θα γίνει ηθοποιός, αλλά εγώ του δίνω όλα τα ερεθίσματα ώστε να έχει εικόνα των πραγμάτων. Πήρε πράσινη κάρτα κι εγώ αποφάσισα να πάω μαζί του για να είμαι δίπλα του σε αυτά τα ευαίσθητα βήματα του μικρού. Έσπασα όλες μου τις συνήθειες και είπα ότι θα το κάνω! Δεν μου ήταν εύκολο! Είμαι Έλληνας, αγαπώ τη χώρα μου, ήθελα να μείνω εδώ, αλλά θα με χάλαγε αν τον άφηνα να φύγει μόνος του. Έτσι, αποφάσισα να τον ακολουθήσω. Είναι ευαίσθητη η ψυχολογία των παιδιών σε αυτή την ηλικία και ήθελα να τον στηρίξω.


Πώς σας αντιμετωπίζουν στην Αμερική;

Ανάλογα με το πού μένεις. Είναι διαφορετικά να μένεις στην Αστόρια που έχει τόσους Έλληνες και άλλο στο Μανχάταν. Στην Αστόρια είμαι πολύ γνωστός, με αγαπούν, με ήξεραν από την τηλεόραση. Στο Μανχάταν είμαι παντελώς άγνωστος, δεν με ξέρει κανείς. Από την άλλη, δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Δεν ξέρεις κανέναν στην αρχή και πρέπει να είσαι διακριτικός σε πολλά.

Έπαιξε ρόλο σε αυτή την απόφασή σου το γεγονός ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές; Για να είμαι ειλικρινής, όταν πήγα το 2012 έβλεπα πόσο δύσκολα θα γίνουν τα πράγματα. Ερχόταν το κακό. Αλλά δεν ήταν αυτός ο βασικός παράγοντας. Δε φεύγεις μόνο εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης. Για τον Αλκιβιάδη όμως, το γιο μου, που φύγαμε πέρσι μαζί στα 17 του, ήταν πολύ πιο εύκολο. Για μένα όχι! Σε αυτές τις ηλικίες ανοίγεις πολύ πιο εύκολα τα φτερά σου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ