2015-07-31 22:12:07
Φωτογραφία για Έτσι θα γυρίσετε όλο τον κόσμο χωρίς να παρατήσετε την δουλειά σας
Πριν από λίγες εβδομάδες μια ομάδα 75 ατόμων - νέοι οι περισσότεροι, από τον χώρο της τεχνολογίας- έφτασαν στην Πράγα με σκοπό να μείνουν έναν μήνα. Κάθε μέρα θα πηγαίνουν ο καθένας στη δουλειά του σε έναν συνεργατικό χώρο και στη συνέχεια θα είναι ελεύθεροι να απολαύσουν τις διακοπές τους στην πόλη ή να εξερευνήσουν τη χώρα. Μετά την Πράγα θα πάνε στη Σλοβενία, μετά στην Κροατία, την Κωνσταντινούπολη και σε άλλες οκτώ πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Θα λείπουν από τα σπίτια τους έναν ολόκληρο χρόνο.

Η εταιρεία που το κάνει αυτό δυνατό είναι η Remote Year, κερδίζοντας φυσικά αρκετά χρήματα. Χρεώνοντας 2.000 δολάρια το μήνα κάθε συμμετέχοντα, τους παρέχει διαμονή στην κάθε πόλη, πρόσβαση στον συνεργατικό χώρο και όλες τις μετακινήσεις και τα ταξίδια αφού πρώτα φτάσουν στον πρώτο προορισμό. Καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες επιτρέπουν την εργασία από απόσταση, ενώ ταυτόχρονα όλο και περισσότεροι freelancers εκμεταλλεύονται τις αρετές του cloud και του telecommuting, startups σαν τη Remote Year θα έχουν όλο και περισσότερους πελάτες.


Φυσικά, όπως αναφέρει το fortunegreece.com, οι υπηρεσίες της δεν είναι για τον καθένα, και σίγουρα όχι για κάποιον που μόλις ξεκίνησε. Οι ιδρυτές της Remote Year υπολογίζουν πως κάποιος θα πρέπει να κερδίζει περίπου 45.000 δολάρια το χρόνο και πάνω για να μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της και να έχει και χρήματα να ζήσει στην πόλη που θα βρίσκεται.

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες είναι web developers και digital marketers, αλλά υπάρχουν και αρκετοί κειμενογράφοι, λογιστές και δικηγόροι. Οι ηλικίες τους είναι από 22 έως 49 και οι περισσότεροι είναι Αμερικανοί, ενώ υπάρχουν και Ινδοί, Βραζιλιάνοι, Αυστραλοί κ.ά. Μια γυναίκα που εργάζεται στις πωλήσεις κάνει από την Ευρώπη τα τηλεφωνήματά της στις ΗΠΑ. Μια άλλη που εργάζεται σε πολυεθνική βιομηχανικού εξοπλισμού έπεισε την εταιρεία της να της επιτρέψει να λείψει χωρίς, ουσιαστικά, να λείψει καθόλου αφού θα βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τα γραφεία της ανά τον κόσμο.

Για τις 75 θέσεις του προγράμματος η Remote Year δέχτηκε 25.000 αιτήσεις. Τα έσοδα της εταιρείας για τον χρόνο αυτό θα είναι 1.800.000 δολάρια, από τα οποία θα πληρώνει τους συνεργατικούς χώρους, τη διαμονή όλων για έναν χρόνο, τα ταξίδια στις επόμενες πόλεις και τα έξοδα του ιδρυτή και των πέντε υπαλλήλων του.

Η Hacker Paradise έχει διαφορετική προσέγγιση. Χρεώνει μόνο 750 δολάρια το μήνα, αλλά ο πελάτης πρέπει να καλύπτει τη διαμονή του και όλα τα του τα έξοδα. Πρώτο ταξίδι για τον ιδρυτή μαζί με 15 συμμετέχοντες ήταν στην Κόστα Ρίκα όπου έμειναν τρεις μήνες, αν και ο καθένας είναι ελεύθερος να έρθει και να αποχωρήσει όποτε θέλει, μετά στη νοτιοανατολική Ασία και μετά στην Ευρώπη. Ο ιδρυτής αναφέρει πως 300 άτομα υπέβαλλαν αιτήσεις για 30 θέσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ