2015-08-07 08:28:16
Φωτογραφία για Windows 10: Η απόλυτη παραβίαση της ιδιωτικότητας!
Οι προ-εγκατεστημένες ρυθμίσεις των νέων Windows 10 είναι παραβίαση της ιδιωτικής ζωής από προεπιλογή, οπότε η αλλαγή εκείνων των ρυθμίσεων είναι απλά θέμα αυτοσεβασμού – και επίσης ένα μήνυμα στη Microsoft.

 Μετά την κυκλοφορία των νέων Windows 10 της Microsoft, ειδικοί επεσήμαναν ότι έχουν λίγη προσοχή στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, συλλέγοντας στις εργοστασιακές προεπιλογές όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με εσάς, είτε πρόκειται για το ιστορικό τοποθεσίας σας, τα μηνύματα κειμένου και κάθε πληροφορία που μοιράζεστε μέσω αυτών, προσωπικές επαφές και σημειώσεις ημερολογίου για τα σχέδιά σας για τις ακριβείς ημερομηνίες, μεταξύ άλλων.

«Η Microsoft συλλέγει πληροφορίες για εσάς, τις συσκευές σας, τις εφαρμογές και τα δίκτυά σας και τη χρήση αυτών των συσκευών, εφαρμογών και δικτύων», λέει η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και οι Όροι Χρήσης που σχεδόν όλοι μας δεχόμαστε χωρίς να διαβάσουμε. ««Παραδείγματα στοιχείων που συλλέγουμε περιλαμβάνουν όνομα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά, περιήγηση, αναζήτηση και το ιστορικό. Δεδομένα κλήσεων και SMS. Διαμόρφωση της συσκευής και του αισθητήρα των δεδομένων και τη χρήση της εφαρμογής».


Τι είναι όλα αυτά; Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι βομβαρδισμός στοχευμένων διαφημίσεων καθώς και πώληση ανεπιθύμητων υπηρεσιών.

 «Θα έχουμε πρόσβαση, θα αποκαλύπτουμε και θα διατηρήσουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου σας (όπως το περιεχόμενο των e-mail σας, άλλες ιδιωτικές επικοινωνίες ή αρχεία σε ιδιωτικούς φακέλους), όταν θεωρούμε, ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να γίνει» λέει το έγγραφο.

Ωστόσο, δεν έχουν χαθεί όλα. Υπάρχουν μια σειρά από βήματα που για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σας.

Αμέσως μετά την εγκατάσταση του νέου συστήματος στον υπολογιστή σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις περισσότερες από τις αναίσχυντες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις που ποτέ δεν θα επιτρέπατε για τον εαυτό σας, αν κάποιος έμπαινε στον κόπο να ζητήσει τη γνώμη σας.

Εδώ είναι ακριβώς τι θα μπορούσατε να κάνετε αρχικά, αν δεν θέλετε να θρέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα σε εταιρικές βάσεις δεδομένων της Microsoft «εθελοντικά»:

– Διαβάστε τους Όρους και Προϋποθέσεις. Στ ‘αλήθεια.

– Απενεργοποιήστε μερικές από τις προεπιλεγμένες προκαθορισμένες ρυθμίσεις στο πρόσφατα εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα.

– Απενεργοποιήστε την κοινή χρήση της σύνδεσής σας στο Internet μέσω Wi-Fi (Διαδρομή: Εκκίνηση / Αλλαγή ρυθμίσεων Wi-Fi / Διαχείριση ρυθμίσεων Wi-Fi Μενού / απενεργοποιήστε όλα τα κουτάκια που θέλετε να κρατήσετε για τον εαυτό σας).

-Τα Windows 10 συγχρονίζουν το μηχάνημά σας με διακομιστές της Microsoft από προεπιλογή, οπότε πράγματα όπως το ιστορικό των web browser, τα Wi-Fi ονόματα δικτύων με τους κωδικούς πρόσβασης, το κινητό hotspot, εφαρμογές που εγκαταστήσατε και αγαπημένα που διαλέγετε, δυνητικά αποθηκεύονται στους διακομιστές τους για πάντα. Αυτός ο διαμοιρασμός δεδομένων θα πρέπει να απενεργοποιηθεί – στις Ρυθμίσεις.

Άλλα χαρακτηριστικά των Windows 10 που πρέπει να προσέξετε:

-Τα Windows 10 δημιουργούν επίσης έναν μοναδικό αναγνωριστικό Microsoft ID για κάθε χρήστη σε μια συγκεκριμένη συσκευή. Αυτό το αναγνωριστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στοχευμένη διαφήμιση – και θα μπορούσε να καταλήξει σε τρίτους, είτε πρόκειται για εφαρμογές ή διαφημίσεις προγραμματιστών και θα έρθουν όλα στον φορητό υπολογιστή σας για να σας πουλήσουν ό, τι νομίζουν ότι χρειάζεστε.

– Από προεπιλογή, τα Windows κρυπτογραφούν τη μονάδα που εγκαθίστανται αυτόματα, δημιουργώντας ένα κλειδί αποκατάστασης BitLocker που υποστηρίζεται στο online λογαριασμό στο Microsoft onedrive. Αυτό γίνεται επίσης αυτόματα, οπότε προσέξτε αυτό το χαρακτηριστικό κρυπτογράφησης, όταν η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία.

– Όλες οι ενημερώσεις από τη Microsoft απαιτούν συλλογή βασικών πληροφοριών σχετικά με εγκατεστημένες εφαρμογές και δίκτυα στα οποία είστε συνδεδεμένοι.

– Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το Cortana Search Assistant, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το χαρακτηριστικό θα χρησιμοποιήσει κάθε προσωπική πληροφορία που μπορεί για να προσαρμόσει την online εμπειρία σας.

«Εάν ανοίξετε ένα αρχείο, ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με το αρχείο, την εφαρμογή που χρησιμοποιήθηκε για να ανοίξετε το αρχείο και πόσο καιρό παίρνει για οποιαδήποτε χρήση [του] για σκοπούς όπως η βελτίωση των επιδόσεων, ή [αν] εισάγετε κείμενο, θα μπορεί να συλλέξει δακτυλογραφημένους χαρακτήρες, πληκτρολογημένους χαρακτήρες για χρήση σε σκοπούς όπως η βελτίωση της αυτόματης συμπλήρωσης και ορθογραφικού ελέγχου», λέει στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Όρους και Προϋποθέσεις που αποδέχονται οι χρήστες.

Τα Windows 10 περιέχουν μια εξαιρετικά εύχρηστα και χρήσιμα χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν πραγματικά τη web surfing και διαχείριση των δεδομένων σας πιο εύκολη από ό, τι είναι τώρα. Ωστόσο, αυτό έρχεται με αντίτιμο ορισμένης απώλειας της ιδιωτικής ζωής, η οποία είναι μη-εθελοντική.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ