2015-08-07 08:54:11
Φωτογραφία για Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι οι άνθρωποι της Ionian Group Ferries από την ανταπόκριση του κόσμου στην γραμμή Πάτρα - Σάμη Κεφαλονιάς
Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το πώς ξεκίνησε η γραμμή της Πάτρας – Σάμη Κεφαλονιάς – Πισαετός Ιθάκης είναι οι υπεύθυνοι της Ionian Group ferries.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest, η στήριξη που έχει επιδειχθεί τόσο από την Πάτρα όσο και από το νησί της Κεφαλονιάς είναι πολύ μεγάλη ενώ ήδη προτιμούν τη συγκεκριμένη ακτοπλοική σύνδεση και πολλοί Αθηναίοι ταξιδιώτες. Μην ξεχνάμε πως τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης είναι από τα πιο δημοφιλή.

Στη γραμμή αυτή μπήκε πανηγυρικά (αφού ξεπεράστηκαν πολλά εμπόδια) από την περασμένη Τρίτη 4 Αυγούστου 2015 το επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» που ανήκει στην κοινοπραξία Ionian Group Ferries η οποία και αποτελείται από τα πλοία «Σολωμός», «Κάλβος», «Κοραής», το εντυπωσιακό κίτρινο πλοίο «Fior di Levante» της Levante Ferries και «Ionian Star». Τα πλοία ανήκουν σε πολυμετοχικό σχήμα στην οποία συμμετέχει με μεγάλο ποσοστό και ο εξαιρετικά δραστήριος Ζακυνθινός επιχειρηματίας Γιώργος Θεοδόσης.


Προς διευκόλυνση των ταξιδιωτών, το thebest.gr παρουσιάζει τα δρομολόγια που θα ισχύουν έως και τις 24 Αυγούστου 2015.

Έως αυτή την ημερομηνία που θεωρείται και η αιχμή της καλοκαιρινής τουριστικής σαιζόν, θα υπάρχουν 2 καθημερινά δρομολόγια τόσο από το λιμάνι της Πάτρας όσο και από τον Πισαετό Ιθάκης και το λιμάνι της Σάμης Κεφαλονιάς. Από Πισαετό το πλοίο θα αναχωρεί στις 7.10 το πρωί και από τη Σάμη στις 8 το πρωί και θα φτάνει Πάτρα στις 11 το πρωί.

Από την Πάτρα το πρώτο δρομολόγιο είναι όπως είχε καθιερωθεί, στις 12.30 το μεσημέρι και θα φτάνει στη Σάμη στις 15.30 περίπου ενώ το 2ο δρομολόγιο από το λιμάνι της Πάτρας θα είναι στις 20.00 το βράδυ με μία διαφορά, όπως είδαμε στον πίνακα δρομολογίων της εταιρείας πως πρώτα θα δένει στον Πισαετό της Ιθάκης στις 22.55 και κατόπιν γύρω στις 23.30 το βράδυ θα φτάνει στην Σάμη.

Αντίστοιχα από Σάμη για Πάτρα εκτός από τις 8 το πρωί θα υπάρχει και το 2ο δρομολόγιο στις 16.00 το απόγευμα.

Όλα αυτά θα ισχύουν έως τις 24 Αυγούστου 2015. Κατόπιν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα υπάρξει η ακόλουθη τροποποίηση έως και τις 31 Αυγούστου. Δευτέρα και σαββατοκύριακο από Πάτρα για Σάμη και Πισαετό Ιθάκης δύο δρομολόγια στις 12.30 και στις 20.00 και αντίστοιχα από Σάμη για Πάτρα στις 8 πρωί και στις 16.00 ενώ Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή το δρομολόγιο θα είναι ένα στις 12.30 από Πάτρα και στις 8 το πρωί από Σάμη.

Στόχος τέλος της Κοινοπραξίας που ανέλαβε την γραμμή, την οποία και πήρε την πρωτοβουλία να επαναλειτουργήσει μετά από 2 χρόνια που είχε παραμείνει κλειστή, είναι να παραμείνει ανοιχτή για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού όλο το χρόνο.

Tάκης Μαρτάτος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ