2015-08-08 18:02:02
Φωτογραφία για ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ VD
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην Σκλάβαινα Αιτωλοακαρνανίας. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Τσάκαλης, το πύρινο μέτωπο έχει έκταση περίπου πέντε χιλιομέτρων και ήδη έχει προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες με ελιές και ποιμνιοστάσια. Επίσης, πρόσθεσε ότι οι φλόγες απείλησαν δύο κατοικίες, οι οποίες εκκενώθηκαν, καθώς και ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν σωτήρια.

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες, ο κ. Τσάκαλης ανέφερε ότι νωρίτερα το πρωί έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αλλά λίγη ώρα αργότερα μειώθηκε η έντασή τους, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και 15 οχήματα, καθώς και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης, ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά στο Πευκοχώρι, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, που έκανε στάχτη περίπου έξι στρέμματα πευκοδάσους. Για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς συνεχίζουν να επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη. Από την πυρκαγιά δεν απειλήθηκαν κατοικίες ή τουριστικές εγκαταστάσεις.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επιμένει η Γκενκ για Καρέλη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επιμένει η Γκενκ για Καρέλη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ