2015-08-11 12:34:09
Φωτογραφία για Αρπάχτηκαν Τσίπρας - Μέρκελ! Ποια ήταν η αιτία του τσακωμού τους;
Τα γερμανικά εμπόδια και η εμμονή του Βερολίνου για συμφωνία "γέφυρα" προκάλεσαν εκνευρισμό στο Μαξίμου και τσακωμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ!

Όταν το βράδυ της Δευτέρας προκλήθηκε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο των δανειστών, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Από ώρες υπήρχε η αίσθηση πως στόχος του Βερολίνου ήταν να βάλει εμπόδια στη συμφωνία Ελλάδας – δανειστών. Η Αθήνα ήθελε να "κλείσει" εδώ και τώρα η συμφωνία και δεν ήθελε ούτε να... ακούσει για ένα δάνειο "γέφυρα".

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να σηκώσει το τηλέφωνο και να επικοινωνήσει με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρήκε ομοιόμορφο κλίμα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε. Ενώ Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στήριξαν την Ελλάδα για άμεση συμφωνία, το τηλεφώνημα με την Άνγκελα Μέρκελ χαρακτηρίστηκε από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου "δύσκολο".


Κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανέφεραν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος επανέφερε το θέμα του δανείου "γέφυρα", λέγοντας στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η Γερμανία δεν είχε ενημερωθεί επαρκώς για τη συμφωνία.

Η οποία όμως μετά από 22 ώρες διαπραγματεύσεων "κλείδωσε", το απόγευμα "πάει" στη Βουλή και την Παρασκευή στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup όλοι περιμένουν με... αγωνία και ενδιαφέρον τη συμπεριφορά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ