2015-08-12 14:53:26
Φωτογραφία για «Παιδική χαρά το E-mail Χαρδούβελη σε σχέση με το 3ο Μνημόνιο Τσίπρα»
Για «άνευ όρων συνθηκολόγηση της κυβέρνησης στη σύναψη ενός 3ου, επώδυνου, Αριστερού Μνημονίου, με νέα δανεικά έως 86 δις ευρώ που εκτοξεύουν το δημόσιο χρέος και παρατείνουν την κηδεμονία της χώρας για πολλά χρόνια» κάνει λόγο η ΝΔ, χαρακτηρίζοντας το «Μνημόνιο Τσίπρα» αναπόφευκτο εξαιτίας των εγκληματικών χειρισμών της κυβέρνησης.

Το περίφημο e-mail Χαρδούβελη θυμίζει παιδική χαρά σε σχέση με το τρίτο μνημόνιο, προσθέτει η ΝΔ. «Το 3ο Μνημόνιο Τσίπρα συνοδεύεται από επώδυνα, υφεσιακά, μέτρα ύψους 12 δισεκ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα μισά περίπου είτε ψηφίσθηκαν ήδη τον Ιούλιο, είτε συμπεριλαμβάνονται στο νέο σχέδιο νόμου που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων η συγκυβέρνηση, καθώς απαιτήθηκαν από τους εταίρους μας της ΕΕ και του ΔΝΤ ως 'προαπαιτούμενες δράσεις' (prior actions) για να αποκατασταθεί κλίμα εμπιστοσύνης με τη συγκυβέρνηση και να επέλθει η συμφωνία που θα κρατά την Ελλάδα στην ευρωζώνη και την ΕΕ», τονίζεται από τη Συγγρού.


«Η κυβέρνηση Σαμαρά, εξαφάνισε τα 'δίδυμα ελλείμματα' (δημοσιονομικό και ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών) που αποτέλεσαν τις αιτίες της κρίσης και επανέφερε την οικονομία από τη βαθιά ύφεση του -8,9% το 2011, στην ανάπτυξη του 0,8% το 2014. Στα μόλις δυόμιση έτη της θητείας της επέτυχε να θέσει τις βάσεις για βιώσιμα δημόσια οικονομικά και για στέρεα, αυτοτροφοδοτούμενη, εξωστρεφή οικονομική ανάπτυξη» αναφέρει η ΝΔ.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να χρησιμοποιήσει στη διαπραγμάτευση το e-mail Χαρδούβελη, έχασε 6 μήνες, προκάλεσε κρίση εμπιστοσύνης, στάση πληρωμών, εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και επανέφερε την οικονομία από την ανάπτυξη στην ύφεση και από τα πλεονάσματα στα ελλείμματα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ