2015-08-13 04:51:08
Φωτογραφία για ΠΙΣ: Προσπάθεια για εξάλειψη προβλημάτων στα νοσοκομεία
Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος διαβεβαιώνει πως θα καταβάλει, σε συνεργασία κυρίως με το Υπουργείο Υγείας, κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια σοβαρά και μοιραία λάθη, όπως το πρόσφατο περιστατικό θανάτου ενός εκ των δύο δίδυμων νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το περιστατικό και τη διερεύνηση της υποψίας ότι πρόκειται για αποτέλεσμα ιατρικής αμέλειας, ο ΠΙΣ αναφέρει πως αναγνωρίζει και αγωνίζεται ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σοβαρά χρονίζοντα, ολοένα αυξανόμενα και διογκούμενα προβλήματα, κυρίως στο δημόσιο τομέα της υγείας.

Όπως σημειώνει “παράλληλα με τις προσπάθειες αυτές επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι ως ιατρικός κόσμος και βάσει της επιστημονικής μας κατάρτισης δυνάμεθα να αντιμετωπίζουμε και να προσφέρουμε την καλύτερη, έστω και υπό αντίξοες συνθήκες, ιατροφαρμακευτική φροντίδα και περίθαλψη στους ασθενείς μας”.


“Αναγνωρίζουμε”, αναφέρει, “ότι τέτοιες συνθήκες δυστυχώς συναντιόνται στα δημόσια νοσηλευτήρια όπου ο ιατρός επιστήμονας καλείται να ανταποκρίνεται με υπέρμετρες προσπάθειες στις καθημερινές προκλήσεις ώστε να αντεπεξέλθει με τέτοιον τρόπο για να προσφέρει την όσο το δυνατόν καλύτερη και ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη”.

Επιπλέον, αναφέρει πως όλα αυτά “αποτελούν και ένα από τους βασικούς λόγους, που απαιτείται να συμβάλουμε άμεσα στην υλοποίηση των εισηγήσεων, για σχεδιασμό και εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, το οποίο θα διασφαλίζει τις άριστες δυνατές συνθήκες παροχής ποιοτικής περίθαλψης στους ασθενείς μας, διατηρώντας ταυτόχρονα τις αξιοπρεπείς συνθήκες εργοδότησης και την αναγνώριση της επιστημονικής κατάρτισης των μελών μας”.

Ο ΠΙΣ διαβεβαιώνει πως θα ενισχύσει την προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, προσθέτοντας ότι ως ηγεσία θέτει  μεταξύ άλλων τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας αλλά και την προστασία των μελών της από ενέργειες, οι οποίες δυνητικά μπορούν να διασύρουν και να εκθέσουν άδικα τον χαρακτήρα και το ήθος των ιατρών.

Εκφράζει ακόμα την πεποίθηση ότι η εργοδότηση και η αγορά από το κράτος υπηρεσιών υγείας με κύριο γνώμονα το οικονομικό σκέλος, και όχι το σκέλος που αφορά το κομμάτι της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, ελλοχεύει βραχυπρόθεσμα ασύμμετρους κινδύνους στην υγεία των ασθενών μας, αλλά και μεσοπρόθεσμα το κράτος θα επωμισθεί επιπλέον οικονομικό και ηθικό κόστος στην αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων επιπλοκών που ενδέχεται να προκύψουν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ