2015-08-14 10:38:09
Φωτογραφία για ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Εγκρίθηκε η συμφωνία χρηματοδότησης της χώρας από τη Βουλή, παρά τις πολλές διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης ψήφισε «ναι» στην κρίσιμη ψηφοφορία επί του σχετικού νομοσχεδίου. Η ολονύχτια συζήτηση στην Ολομέλεια κορυφώθηκε με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Κατά την ομιλία του νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συμφωνία «αναγκαστική επιλογή», τονίζοντας ότι το δίλημμα που τέθηκε στη χώρα ήταν «μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή».

Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, γιατί κατά την ψηφοφορία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου της συμφωνίας έπεσε κάτω από το όριο των 120 βουλευτών και θεωρεί ότι υπάρχει θεσμική δυσαρμονία. Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν συγκεκριμένα ότι αυτό θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης της δόσης στις 20 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι με 222 «ναι», 64 «όχι» και 11 «παρών» ψηφίστηκε το πρωί της Παρασκευής από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο επικυρώνεται η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Βαριές απώλειες μετρά ο ΣΥΡΙΖΑ με 43 βουλευτές να διαφοροποιούνται, με 32 βουλευτές να ψηφίζουν «όχι» και 11 «παρών». ενώ απουσίαζε ο Γ. Ακριώτης. Στις εκπλήξεις το «παρών» από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλο.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ