2015-08-14 17:53:52
Φωτογραφία για «Χαμηλής έντασης» περιστατικό στα Ίμια με λαθρομετανάστες από την Τουρκία
Ως «χαμηλής έντασης» χαρακτηρίζουν από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή το περιστατικό που συνέβη στα Ίμια με την εκεί παρουσία λαθρομεταναστών («παρατύπων μεταναστών»), οι οποίοι έρχονταν από την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα και για άγνωστο μέχρις στιγμής λόγο αποβιβάστηκαν στα Ίμια.

Συμφώνως με τις ως τώρα πληροφορίες, περί τους 50 λαθρομετανάστες βγήκαν στα Ίμια και μετά απομακρύνθηκαν από εκεί με επιχείρηση στην οποία – συμφώνως πάντα με τις πληροφορίες αυτές – συμμετείχαν πλωτά τόσο του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, όσο και της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Από Ελληνικής πλευράς, το ΓΕΕΘΑ, που ερωτήθη σχετικώς δήλωσε «άγνοια», καθώς γι’ αυτό το θέμα αρμόδιο είναι το Λιμενικό, ενώ από πλευράς τελευταίου ως προελέχθη, το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ανεπισήμως, ως «χαμηλής έντασης», χωρίς να γίνεται η παραμικρή αναφορά σε περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς προφανώς αναμένουν οδηγίες περί του περαιτέρω χειρισμού της υποθέσεως, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Λ.Σ.Μ.

ΠΗΓΗ: http://www.parapolitika.gr/article/313503/hamilis-entasis-peristatiko-sta-imia-me-lathrometanastes-apo-tin-toyrkia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ