2015-08-18 07:00:11
Φωτογραφία για Τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησαν οι επιστήμονες στο Τομσκ
Οι επιστήμονες του Κρατικού Πανεπιστημίου του Τομσκ μαζί με συναδέλφους από πέντε χώρες δημιούργησαν τεχνητό φορέα της φυσικής νοημοσύνης, ικανό προς αυτοεκπαίδευση φυσικό μοντέλο για να σχεδιάζουν παθολογικές καταστάσεις και να ιατρεύουν διάφορα είδη διαταράξεων της ανθρώπινης μνήμης, ανέφεραν στο γραφείο Τύπου του ΑΕΙ.

"Πρώτα κατασκευάστηκαν το μαθηματικό και το πληροφοριακό μοντέλο του ανθρώπινου εγκεφάλου. Έπειτα κατασκευάστηκε μια ραδιοηλεκτρονική συσκευή που περιέχει τεχνητά δίκτυα από νευρώνες. Είναι ικανή να επεξεργάζεται διάφορες πληροφορίες, όπως είναι το βίντεο και ο ήχος", παρέθεσαν στο γραφείο Τύπου τα λόγια του καθηγητή Βλαδίμιρ Σιράμκιν.

Το σχέδιο υλοποιείται από το διεθνές εργαστήριο του Κέντρου Προτερήματος "Διανοητικά τεχνικά συστήματα " του πανεπιστημίου που ενώνει επιστήμονες της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Βουλγαρίας, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και του Καζαχστάν. Την παρούσα στιγμή πραγματοποιούνται εργασίες για τη δημιουργία βασικού συστήματος του τεχνικού συμπλέγματος ρομπότ το οποίο είναι διανοητικό κέντρο διαχείρισης. Στην τελική ανάλυση ο τεχνητός εγκέφαλος πρέπει να γίνει ανάλογο του βιολογικού μοντέλου.


"Έχουμε μπροστά μας έναν τεράστιο όγκο εργασιών, ενώ έχουμε κάνει ένα πολύ σοβαρό βήμα – καταφέραμε να αποκαλύψουμε εν μέρει το μυστικό του εγκεφαλικού δικτύου νευρώνων. Στο δικό μας φυσικό μοντέλο, όπως και στον ανθρώπινο εγκέφαλο δημιουργούνται νέα δίκτυα νευρώνων και σβήνουν τα ήδη υπάρχοντα. Αυτή η διαδικασία στον άνθρωπο αποκαλείται διαδικασία της λήθης ", ανέφεραν στο γραφείο Τύπου τα λόγια του βασικού κατασκευαστή Βλαδίμιρ Σουμίλοφ (Κίεβο).

Κατά τη γνώμη των ερευνητών, οι δυνατότητες χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης που κατασκεύασαν, είναι σχεδόν απεριόριστες. Η εφεύρεση θα μπορούσε να βοηθήσει τους ιατρούς στην έρευνα και τη θεραπεία διάφορων ειδών της αμνησίας, καθώς και των νόσων Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον. Αιτία αυτών των παθολογικών καταστάσεων τις περισσότερες φορές γίνεται η βλάβη των δικτύων νευρώνων ή διακοπή της λειτουργίας των νευρώνων.

Στο γραφείο Τύπου πρόσθεσαν ότι οι ειδικοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον τεχνητό εγκέφαλο για τον σχεδιασμό παθολογικών καταστάσεων και με βάση την εμπειρία που έχουν να βρίσκουν μεθόδους της φαρμακευτικής τους διόρθωσης. Εκτός από αυτό, ο τεχνητός φορέας νοημοσύνης μπορεί να ενσωματώνεται σε "έξυπνα" ρομποτοτεχνικά συστήματα και νεϋροϋπολογιστές Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ