2015-08-19 19:44:06
Φωτογραφία για ΝΕΟΤΕΡΑ: Αλλαγή πλεύσης - Δεν θα καταπλεύσει στη Θεσσαλονίκη το Ελ. Βενιζέλος με τους 1.700 πρόσφυγες της Κω
Δεν θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τελικώς, το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μεταφέρει Σύριους πρόσφυγες, όπως ανακοινώθηκε μετά από άτυπη σύσκεψη που είχε στο ΥΜΑ-Θ, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Λεπτομέρειες για την αλλαγή του σχεδιασμού δεν ανακοινώθηκαν.

Οπως αναφέρουν οι νέες πληροφορίες, αντί της Θεσσαλονίκης το επιβατηγό - οχηματαγωγό της ΑΝΕΚ που ναυλώθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει λίγο πριν τις 8 το πρωί από το λιμάνι της Κω, με αρχικό στόχο να μεταφέρει 1.700 σύριους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Σύφμωνα με πληροφορίες, το πλοίο βρίσκεται στην Πάτμο και θα πλεύσει απευθείας για Πειραιά, χωρίς να κάνει στάση στη Μυτιλήνη, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ναυλώσει ένα ακόμη πλοίο με στόχο να διευκολυνθεί περαιτέρω η μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
SpeedUpTV: AppStore free today
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
SpeedUpTV: AppStore free today
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ