2015-08-20 11:28:07
Φωτογραφία για Τα σενάρια, οι εκλογές και οι πιθανές ημερομηνίες για να στηθούν οι κάλπες
Οι πρόσφατες διαρροές από το Μαξίμου ανέφεραν ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα τρέξουν από την 20η Αυγούστου και μετά,αφού προείχε να κλειδώσει η συμφωνία και να εκταμιευτούν τα πρώτα χρήματα.

Τις τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες και οι διαρροές φαίνεται οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι κάλπες θα στηθούν σε κάθε περίπτωση και μάλιστα σύντομα ενώ την ίδια ώρα κυκλοφορούν και διάφορα σενάρια.Από τη μία η "λύση" του να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης και από την άλλη η πιθανότητα να καταθέσει κατ ευθείαν την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει εκλογές.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία κυκλοφορούσαν δύο διαφορετικά σενάρια:

-το πρώτο ότι την Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης όπως έχει προαναγγείλει το επικοινωνιακό επιτελείο. Με αυτό τον τρόπο θα εκθέσει και θα αναγκάσει την Αριστερή Πλατφόρμα να καταψηφίσει και να αναλάβει την ευθύνη για την πτώση της κυβέρνησης. Στην συνέχεια και έχοντας καταγραφεί η απώλεια της δεδηλωμένης ο κ. Τσίπρας θα μπορεί να καταθέσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ξεκινήσει η διαδικασία των πρόωρων εκλογών.

το δεύτερο σενάριο έλεγε ότι ακριβώς για να αποφύγει μία τέτοια εμπλοκή ο κ. Τσίπρας δεν θα χάσει χρόνο με μία τριήμερη συζήτηση, θα παρακάμψει την ψήφο εμπιστοσύνης, θα καταθέσει κατ ευθείαν την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει εκλογές, όπως αναφέρει το protothema.gr. Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος σε αυτή την περίπτωση είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει την διαδικασία των διερευνητικών εντολών με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων οι οποίοι όμως μπορεί να συντομεύσουν την διαδικασία δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση,

Πέρα από τα σενάρια το βέβαιο είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως έχει αποφασίσει να προσφύγει στις κάλπες, είτε τον Σεπτέμβριο ή αργότερα.

Σύμφωνα με tovima.gr o Πρωθυπουργός έχει καθημερινά συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και συγκεντρώνει απόψεις και εισηγήσεις προκειμένου να κατασταλάξει στις αποφάσεις του και κυβέρνηση και αντιπολίτευση κινούνται σαν να έχει εισέλθει ήδη η πολιτική ζωή σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο. Η ασφαλέστερη προσέγγιση στο ερώτημα «ποιά είναι η καλύτερη Κυριακή για εκλογές, η 13η Σεπτεμβρίου, η 11η Οκτωβρίου, ή προς Νοέμβριο;» δεν είναι ημερολογιακή αλλά ...μνημονιακή. Με βάση τις απαιτήσεις της συμφωνίας, που τον Σεπτέμβριο είναι λίγες και τον Οκτώβριο πάρα πολλές, η λογική δείχνει εκλογές είτε νωρίς τον Σεπτέμβριο είτε προς το τέλος Οκτωβρίου οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση των προαπαιτούμενων, η πρώτη αξιολόγηση και θα ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους όπως δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Τετάρτη στη γερμανική βουλή.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ