2015-08-22 19:03:07
Φωτογραφία για Σάλος στην Ιταλία: Ο αρχιμαφιόζος της Ρώμης που κηδεύτηκε με... τιμές Πρωθυπουργού [photos]
Σάλο έχει προκαλέσει στην ιταλική κοινωνία η κηδεία του αρχιμαφιόζου, Βιτόριο Καζαμόνικα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών. Στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας, στήθηκε μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή άνευ προηγουμένου κι εξέθεσε την Ρώμη και το κράτος του Ρέντσι, που κατηγορείται ανοιχτά πλέον ότι η μαφία δρα υπό την ανοχή και την πλήρη κάλυψή της.

Το σκηνικό που στήθηκε είναι ανήκουστο... Η πόλη είχε γεμίσει με αφίσες του θανόντα ντυμένου στα λευκά σαν τον Πάπα, που έγραφαν ότι πέθανε ο «βασιλιάς της Ρώμης, τώρα είσαι έτοιμος να κατακτήσεις και τον ουρανό», στην τελευταία του κατοικία τον πήγε μια μαύρη άμαξα υπό τους ήχους του σάουντρακ της γνωστής ταινίας «Νονός», ενώ ένα ελικόπτερο έραινε από ψηλά την πομπή με λουλούδια!

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το «παρών», η εκκλησία κι ο παπάς που τον διάβασε είπε ότι θα το ξαναέκανε χωρίς δεύτερη σκέψη, η αστυνομία ήταν εκεί, αλλά διακριτικά και σε στιλ... «μακριά κι αγαπημένοι», όμως η κοινή γνώμη έχει εξαγριωθεί με την μάστιγα που λυμαίνεται τις ζωές των Ιταλών και κινεί τα νήματα, χωρίς κανείς να τολμήσει να μιλήσει.


Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, ζήτησε από τον νομάρχη της Ρώμης να του παρουσιάσει μια αναλυτική έκθεση σχετικά με το συμβάν.

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε και ο δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτσιο Μαρίνο, όπως και ο Ματτέο Ορφίνι, πρόεδρος του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος» του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Οσον αφορά στον Καζαμόνικα, έκανε «δουλειές» από καταστήματα ρούχων μέχρι ξέπλυμα χρήματος, είχε 23 βίλες με πισίνες και παγοδρόμια, άπειρα αυτοκίνητα τύπου Ρόλς Ρόις, Φεράρι κτλ και μυθική περιουσία που άλλοι λένε ότι ήταν μόλις 200 εκατομμύρια ευρώ κι άλλοι ότι ξεπερνούσε τα 10 δισ. ευρώ.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ