2015-08-23 13:27:59
Φωτογραφία για ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ - ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ
Σαμαράς: Μεθυσμένος καπετάνιος σε ακυβέρνητο καράβι

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το μεσημέρι της Κυριακής ο πρόεδρος της Ν.Δ. με τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Β. Μειμαράκη ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Έτσι εντός της ημέρας οι επαφές του προέδρου της Ν.Δ. ολοκληρώνονται χωρίς αποτέλεσμα, όπως ήταν αναμενόμενο, και η εντολή θα επιστραφεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να την αναθέσει στη συνέχεια στο τρίτο κόμμα, τη ''Λαϊκή Ενότητα'' του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, στις 10:00 το πρωί της Κυριακής, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να μιλήσει μαζί του και άφησε σχετικό μήνυμα. Μετά από περίπου δύο ώρες, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη, ωστόσο απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση για συνάντηση στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε στον κ. Μεϊμαράκη ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και γιαυτό και ο ίδιος παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξήγησε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι δεν θεωρεί σκόπιμη μια συνάντησή τους στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, ωστόσο δήλωσε ότι έχει τη διάθεση να συναντηθεί με τον κ. Μεϊμαράκη εκτός αυτής της διαδικασίας εάν ο πρόεδρος της Ν.Δ. το επιθυμεί.

Αν ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο εντός της ημέρας και μετά την  τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. τότε θα το κάνει έως τις 10:00 τη Δευτέρα, οπότε και λήγει η προθεσμία της τριήμερης εντολής που έχει λάβει. Έτσι, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα λάβει τη διερευνητική εντολή αύριο, Δευτέρα.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ., κατά τις συναντήσεις που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων ο κ. Μεϊμαράκης έθεσε κυρίως το ζήτημα του πώς θα κινηθούν τα κόμματα την επομένη της κάλπης, δεδομένου ότι από νωρίς είχε διαφανεί πως δεν υπήρχε περίπτωση συμφωνίας στην πρότασή του για σχηματισμό νέας κυβέρνησης από την ίδια Βουλή.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης χθες, Σάββατο, είχε επαφές με τους πρώην προέδρους της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. Με τον κ. Σαμαρά συναντήθηκε στη Βουλή, ενώ με τον κ. Καραμανλή είχε τηλεφωνική επικοινωνία. Συνάντηση είχε και με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, την άποψη ότι η κυβέρνηση έπαιξε επικοινωνιακό θέατρο από την αρχή ως το τέλος και επί της ουσίας είχε πλήρη αδυναμία να λάβει οποιεσδήποτε αποφάσεις εκφράζει ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς σε πολιτικούς φίλους του. Ο ίδιος βάλλει κατά του Αλέξη Τσίπρα για τις πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας: «Τι είναι όλα αυτά; Μεθυσμένος καπετάνιος σε ακυβέρνητο καράβι;»

Συγκεκριμένα, η άποψη του Αντώνη Σαμαρά είναι ότι «Όλα θυσιάζονται στον βωμό των εσωκομματικών επιδιώξεων του Μεγάρου Μαξίμου, γιατί νέες εκλογές, όλοι το ξέρουν, δεν συμφέρουν τη χώρα, και το "κριτήριο Ελλάδα" στην κομματική λογική τους δεν υπάρχει πουθενά». Ο ίδιος θεωρεί καταστροφικές τις πρόωρες εκλογές και κάνει λόγο για «απόλυτη παράληση». Θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας «βυθίζει τη χώρα για μία ακόμη φορά στην απόλυτη αβεβαιότητα» και καταφέρει ένα ακόμη καίριο πλήγμα στην οικονομία, ενώ χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερη φράση για να χαρακτηρίσει το κατά τον ίδιο αλλοπρόσαλλο των κινήσεων του κ. Τσίπρα: «Τι είναι όλα αυτά; Μεθυσμένος καπετάνιος σε ακυβέρνητο καράβι;»

''The New Daily Mail''

  με πληροφορίες από τον ΔΟΛ
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ