2015-08-23 13:23:08
Φωτογραφία για Fiat: Μοντέλα δυο ταχυτήτων το νέο πλάνο για την ευρωπαϊκή αγορά
O όμιλος Fiat Chrysler Automobiles κατάρτισε ένα νέο σχέδιο για τη φίρμα της Fiat, το οποίο προβλέπει τον διαχωρισμό των μοντέλων της σε δυο κατηγορίες, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι πωλήσεις της και να ανακτήσει η εταιρεία τη χαμένη αίγλη της στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου.

Οι ιθύνοντες της Fiat αποφάσισαν να επενδύσουν σε δυο κατηγορίες οχημάτων που δείχνουν σημάδια έντονης ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή αγορά: τα πολυτελή μικρά και μεσαία αυτοκίνητα και τα προσιτά αυτοκίνητα με υψηλό value for money.

O επικεφαλής της Fiat για την Ευρώπη, τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή, Luca Napolitano, περιγράφοντας το νέο πλάνο της εταιρείας τόνισε ότι επί της ουσίας θα δημιουργηθούν δυο γκάμες και αυτό θα είναι εμφανές ακόμα και στις εκθέσεις των αντιπροσώπων. Θα δημιουργηθούν δηλαδή μοντέλα δυο ταχυτήτων που θα προσεγγίζουν το αγοραστικό κοινό μέσω της “λογικής” ή το “συναίσθημα”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.


Η γκάμα που θα μιλά στο “συναίσθημα” των πελατών θα περιλαμβάνει όλη την οικογένεια του 500 και τις όποιες προσθήκες σε αυτή, καθώς επίσης και το αναμενόμενο ρόουνστερ 124 Spider που θα βασίζεται στο MX-5 και τη συνεργασία της Fiat με τη Mazda.

Όσον αφορά τις προσθήκες στην οικογένεια του 500, η επόμενη θα είναι ένα 5θυρο χάτσμπακ που θα βασίζεται στο πάτωμα του crossover 500X. Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2016 και θα είναι η απάντηση της Fiat στο MINI. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε και εκδόσεις του με ισχυρούς τούρμπο κινητήρες που θα κοντράρουν τις “S” του MINI.

Όσον αφορά τη γκάμα των “λογικών” μοντέλων, ο Napolitano ανέφερε σε δηλώσεις του ότι θα «βασίζονται στην πρακτικότητα και την υψηλή σχέση τιμής/αξίας». Βασικό μοντέλο της συγκεκριμένης γκάμας θα είναι το Panda, το οποίο θα αντικατασταθεί το 2018.

Το πλάνο της Fiat για τον εμπλουτισμό της γκάμας περιλαμβάνει ένα σουπερμίνι και δυο ακόμα μοντέλα που θα βασίζονται στο προσιτό σεντάν Aegea που παρουσιάστηκε πρόσφατα ως πρωτότυπο και θα λανσαριστεί στην αγορά το φθινόπωρο. Τα μοντέλα αυτά θα είναι ένα μικρομεσαίο χάτσμπακ και ένα στέισον βάγκον που θα κληθούν να ανταγωνιστούν στην αγορά τις αντίστοιχες μικρομεσαίες προτάσεις των Skoda, Hyundai και KIA.

Το σουπερμίνι, που πιθανότατα θα αναβιώσει και το όνομα Uno, θα παρουσιαστεί στην αγορά μέσα στο 2016.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ