2015-08-23 22:41:06
Φωτογραφία για Πως οργανώνεται η Λαϊκή Ενότητα εν όψει εκλογών
Στη συγκρότηση κομματικού οργάνου στην Αχαϊα προχωρά άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η "Λαϊκή Ενότητα". Ήδη λειτουργεί προσωρινή συντονιστική επιτροπή, η οποία προετοιμάζει το προεκλογικό κλίμα σε ένα νομό που στις εκλογές του Ιανουαρίου κιαταγράφηκε ως κάστρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει απωλέσει τις δυνάμεις του. Χαρακτηριστικό είναι ότι άλλα εννέα μέλη της Ν.Ε Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ υποβάλλουν παραιτήσεις. Πρόκειται για στελέχη που ανήνκουν στη "Λαϊκή Ενότητα". Αν προστεθούν στις δέκα αποχωρήσεις που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, τότε η ΝΕ Αχαϊας μένει με μόλις 10 μέλη, που ουσιαστικά είναι και το δυναμικό που κατατάσσεται στο προεδρικό μπλοκ Τσίπρα.

Οι 9 νέες παραιτήσεις

Τους λόγους που τους οδήγησαν στην παραίτηση τους από Ν.Ε Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν σε επιτολή τους τα εννέα μέλη του οργάνου.

Πρόκειται για τους


Γαβριηλίδης Κώστας,  και μέλος και του Συντονιστικού Ν.Ε. Αχαΐας

Γούτσος Σταύρος

Λέφα Νίκη, και μέλος και του Συντονιστικού Ν.Ε. Αχαΐας

Λυμπίκη Διώνη

Γεωργιτσόπουλος Τάσος

Μπαλάρη Σούζη

Μπαλάρης Γιάννης

Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος

Τσεκούρας Παύλος

"Εμείς, τα 9 μέλη της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας, δεν διαφωνήσαμε «όψιμα» και μόνο μετά την υπογραφή της μνημονιακής συμφωνίας .

Δεν εγκρίναμε το αφήγημα της «αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας» γιατί ήμασταν έμπειροι και «διαβασμένοι»  ότι δε μπορεί να υπάρξει τέτοια συμφωνία στο μέσον της κρίσης" αναφέρουν μεταξύ άλλων.

12 Αχαιοι υπεγραψαν την ιδρυτικη διακηρυξη

Οι παραιτήσεις έρχονται μία μέρα μετά από την συγκέντρωση που έγινε στην Αθήνα, από την οποία προέκυψε η ιδρυτική διακήρυξη της "Λαϊικής Ενότητας". Συνυπογράφουν 330 μέλη της, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 12 Αχαιοί.

Σύφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, ανάμεσα στα στελέχη που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη, από την Αχαϊα είναι οι

Δημήτρης Σπαρτινός πρώην μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕ Αχαϊας

Μαρία Παπαμιχαλοπούλου πρώην μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Απόστολος Ανδρουτσόπουλος , υποψήφιος βουλευτης Αχαϊας ΣΥΡΙΖΑ

και τα πρώην μέλη της ΝΕ Αχαϊας ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Μπαλάφας

Κώστας Γαβριηλίδης

Τάσος Γεωργιτσόπουλος

Τα επόμενα βήματα στην Αχαϊα

Η "Λαϊκή Ενότητα" συγκρότησε ήδη προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή στην Αχαϊα με εκπρόσωπο Τύπου τον Κώστα Γαβριηλίδη. Ο τοπικός πυρήνας των στελεχών από αύριο κιόλας ξεκινά επαφές με πολιτικούς φορείς, όπως η ΚΟΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΧΕΔΙΟ Β κ.α, απευθύνοντας κάλεσμα συμπόρευσης στο νέο πολιτικό σχήμα. Σε επόμενο χρόνο πρόκειται να προχωρήσει η ανασυγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Ήδη όμως η προσωρινή Συντονιστική, έχει πιάσει δουλειά. Προγραμμάτισε την πρώτη ανοικτή συνάντηση στελεχών για την Τετάρτη 26 Αυγούστου, πιθανότατα στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, αντίστοιχη με εκείνη που είχε πραγματοποιηθεί προ μηνών, όπως έγραψε το tempo24.gr.

Επίσης οργανώνει την  κεντρική προεκλογική εκδήλωση της "Λαϊκής Ενότητας" στην Πάτρα, στην οποία ομιλητής ενδεχομένως  θα είναι ο Κώστας Λαπαβίτσας.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΔΗΣ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΙΚΡΙΤΖΗ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ