2015-08-25 13:02:24
Φωτογραφία για Τι σκέφτεται ένας άνδρας όταν η γυναίκα του παχαίνει;
Αναγνώστριά μας ρωτά:

Kαλησπέρα σας νιώθω ότι τον τελευταίο καιρό δεν είμαι επιθυμητή από τον άνδρα μου στο... κρεβάτι. Εχω πάρει αρκετά κιλά από το άγχος στη δουλεία. Τι να κάνω;

Υ.Γ Προσπαθώ να κάνω δίαιτα αλλά δε νιώθω ψυχολογικά καλά ούτε αντοχές έχω.

Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Νίκος Βαμβακάρης:

Αγαπητή αναγνώστρια καλησπέρα το ερώτημα σας είναι σύνηθες τα τελευταία χρόνια και πολύ συχνά βρίσκομαι απέναντι σ' αυτές τις απορίες γυναικών που βρίσκονται είτε μέσα σε σχέση είτε μέσα σε έναν γάμο. Ξεκινώντας θα σας έλεγα ότι η σχέση βοηθάει στην απενοχοποίηση καθώς και στην σιγουριά κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό αλλά έχει και σε κάποιες περιπτώσεις και το τίμημα του. Πολύ συχνά γυναίκες που με επισκέπτονται μου λένε "ότι έχω συνηθίσει και πλέον αφήνομαι σε αυτήν την απόλαυση του φαγητού, αλλά ταυτόχρονα θέλω να απολαμβάνω το κρεβάτι με τον άντρα μου, είναι απολύτως λογικό " Το ζήτημα λοιπόν έγκειται στο άγχος αλλά και στις προσωπικές ανασφάλειες που πρέπει να κατανοήσεις αλλά και να βρεις κάποιες λύσεις.


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς είναι το τι είδους σκέψεις κάνεις μες την ημέρα και για ποιον λόγο βρίσκεις ασφάλεια – απόλαυση στο φαγητό. Πολλές έρευνες δείχνουν ότι το φαγητό είναι ένας τρόπος για να σκεπάσουμε φόβους, συναισθήματα, ανασφάλειες και επιθυμίες που δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε . Αν για παράδειγμα θεωρείς ότι το πρόβλημα στη ζωή σου είναι το εργασιακό άγχος υπάρχουν τρόποι να το διαχειριστείς, αλλά  και αν από την άλλη επικεντρώνεις την προσοχή σου και σε άλλα σημαντικά για εσένα ζητήματα που αφορούν την ψυχολογική και συναισθηματική σου κατάσταση είναι καιρός να τα δουλέψεις και να βρεις λύσεις. Μέχρι τότε θα ήταν χρήσιμο να ζητήσεις την συμπαράστασή του άντρα σου και να μην κάνεις σκέψεις για το αν είσαι επιθυμητή η όχι παρά μόνο να προσπαθήσετε και οι δύο ο καθένας από την πλευρά του. Η ψυχοθεραπεία είναι μία καλή πρόταση για να αφαιρέσεις όχι μόνο το βάρος των κιλών αλλά και των συναισθημάτων που νιώθεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ