2015-08-30 11:16:07
Φωτογραφία για Ψωνίζοντας με το μυαλό στην ανακύκλωση
Με τις μικρές καθημερινές μας συνήθειες μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά την εξέλιξη του περιβάλλοντος και την προστασία του. Η ανακύκλωση είναι από εκείνα τα μικρά πράγματα που μπορεί ο καθένας μας να κάνει. Ξεκινάει από την αγορά των προϊόντων που χρησιμοποιούμε. Ας δούμε ορισμένες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσουμε κατά τις αγορές προϊόντων και θα μας οδηγήσουν στην επιτυχημένη ανακύκλωση.

Οικολογικά προϊόντα

Επιλέξτε προϊόντα με οικολογικά σήματα. Τα ευρωπαϊκά ή τα εθνικά οικολογικά σήματα είναι επίσημες πιστοποιήσεις που εγγυώνται την ποιότητα των προϊόντων, καθώς και τη μείωση των επιπτώσεων τους στο περιβάλλον σε όλο τον κύκλο ζωής τους. Αρκετές εκατοντάδες προϊόντα (συμπεριλαμβανομένων σχολικά τετράδια, τσάντες για απορρίμματα, προϊόντα οικιακής χρήσης, φίλτρα του καφέ κ.α.) είναι διαθέσιμα με οικολογικά σήματα, γι 'αυτό ρίξτε μια ματιά για αυτά τα προϊόντα.


Απλές συσκευασίες

Επιλέξτε προϊόντα με λιγότερα υλικά συσκευασίας και αποφύγετε τα προϊόντα μιας χρήσης. Κατά τη στιγμή της αγοράς, μπορείτε να επιλέξετε ένα προϊόν το οποίο θα παράγει λιγότερα απόβλητα. Θα εξοικονομηθούν πρώτες ύλες και θα βοηθήσετε να μειωθεί η ρύπανση που παράγεται μέσα από τη διαδικασία παραγωγής.

«Χύμα» προϊόντα

Επιλέξτε να αγοράσετε τα προϊόντα χύμα. Είναι συχνά λιγότερο ακριβά, και βοηθάτε στην ελαχιστοποίηση των αποβλήτων συσκευασίας. Οι συσκευασίες αντιπροσωπεύουν το 23% του βάρους των οικιακών αποβλήτων μας, καθώς και ένα σημαντικό μέρος του όγκου του κάδου μας.

Αγορές ανάλογες των αναγκών

Αγοράστε ποσότητες που είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας. Αγοράζοντας ποσότητες τροφίμων που είναι καλά προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας μειώνετε η παραγωγή αποβλήτων, αλλά και εξοικονομείτε χρήματα εφόσον δεν χρειάζεται να πετάτε προϊόντα τα οποία έχετε πληρώσει.

Ψώνια με το μυαλό στην ανακύκλωσηΥφασμάτινες τσάντες

Διαλέξτε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για τα ψώνια σας. Οι σακούλες μίας χρήσης από τα εμπορικά κέντρα χρησιμοποιούνται κατά μέσο όρο 20 λεπτά πριν πεταχτούν. Όχι μόνο αποτελούν απόβλητα πολύ γρήγορα, αλλά αν δεν διατεθούν προσεκτικά μπορούν να μολύνουν την ύπαιθρο και τη θάλασσα. Οι πλαστικές σακούλες που καταλήγουν στη θάλασσα μπορεί να σκοτώσουν τις θαλάσσιες χελώνες, τα δελφίνια και τους καρχαρίες που τις συγχέουν με μέδουσες και να τις καταπίνουν.

Επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες

Προτιμήστε οικολογικά προϊόντα που ξαναγεμίζουν. Τα προϊόντα που ξαναγεμίζουν είναι συχνά διαθέσιμα για τα προϊόντα οικιακής χρήσης και τα καλλυντικά.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ