2015-08-30 21:35:07
Φωτογραφία για Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά γιόρτασε την πανσέληνο με την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης»
Σάββατο 29 Αυγούστου. Το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου έλαμψε τα πρόσωπα των εξαιρετικών λυρικών καλλιτεχνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.

Πλήθος κόσμου πλάι στο Αρχαίο Θέατρο Ζέας άκουγε μαγεμένο τις μελωδικές άριες και τα ντουέτα από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» βασισμένη στην Τραγωδία του Αισχύλου.

Ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος ερμήνευσε τον Προμηθέα με βελούδινη φωνή, η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα ερμήνευσε την Ιώ με λυρικοδραματικές αποχρώσεις, ο τενόρος Αναστάσιος Στέλλας ερμήνευσε τον Ωκεανό και τον Ερμή με μουσικότητα, και η εξαιρετική κολορατούρα σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη την Ωκεανίδα και την Ήρα.

Τους καλλιτέχνες συνόδευαν η Ράνια Ζέττα, βιόλα και η Βιβή Κλεισούρα στο πιάνο.

Ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος ευχαρίστησε την Δρ. Στέλλα Χρυσουλάκη, Διευθύντρια Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά και Προϊσταμένη της ΚΣΤ Εφορείας.Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, την Νίνα Διακοβασίλη, προέδρο του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, και εξήγησε στο κοινό τον μύθο του Τιτάνα Προμηθέα και την αντίσταση του απέναντι στην εξουσία του Δία.


Η συντονίστρια της συναυλίας για την αυγουστιάτικη πανσέληνο Ανδρομάχη Καπετανοπούλου, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων καλωσόρισε τους καλλιτέχνες, το εκλεκτό κοινό και τους φίλους του Μουσείου.

Η Νίνα Διακοβασίλη, προέδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος έδωσε χαιρετισμό και πρόσφερε λουλούδια και επαίνους στους καλλιτέχνες.

Η παρουσίαση της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, και την συνεργασια του Αρχαιολογικου Μουσειου Πειραια με τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Η βραδιά θα μείνει αξέχαστη σε όλους, ήταν μια ωδή στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο!
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ