2015-08-30 22:52:06
Φωτογραφία για Πρίνος: :Ξεκινούν οι γεωτρήσεις της Energean Oil & Gas
Μέσα στις επόμενες ημέρες πατιέται το κουμπί για την έναρξη του νέου γεωτρητικού προγράμματος της Energean Oil and Gas που έχει στόχο να αντλήσει διαπιστωμένα αποθέματα της τάξης των 30 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, την ύπαρξη των οποίων έχουν βεβαιώσει ανεξάρτητοι εκτιμητές.

Κι αυτό σε μια συνολικά πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο πετρελαϊκών εξελίξεων στη χώρα, με το βλέμμα στραμμένο στη Δυτική Ελλάδα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα γεωτρήσεων στην ιστορία της μοναδικής παραγωγής πετρελαίου της χώρας, από το 1981 και μετά, οπότε ξεκίνησε η εκμετάλλευση. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έχουν αγοραστεί το γεωτρύπανο Energean Force, το πλοίο υποστήριξης γεωτρήσεων Valiant Energy, ενώ έχουν προσληφθεί και 50 εργαζόμενοι, στη μεγαλύτερη ενεργειακή επένδυση εντός της κρίσης.

Συνολικά, έχουν προγραμματιστεί 15 γεωτρήσεις και η αρχή γίνεται από την εξέδρα Alpha του Πρίνου, στην οποία είναι συνδεδεμένο το γεωτρύπανο και απ΄όπου θα πραγματοποιηθούν συνολικά τέσσερις γεωτρήσεις, αρχής γενομένης από το πηγάδι 8, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την αρχή του 2016
. Στη συνέχεια, το γεωτρύπανο θα μετακινηθεί στην εξέδρα Beta, όπου έχουν προγραμματιστεί άλλες τρεις γεωτρήσεις, ενώ προς το τέλος της επόμενης χρονιάς το επίκεντρο των επιχειρήσεων θα μεταφερθεί στο ιδιαίτερα ελπιδοφόρο πετρελαϊκό πεδίο Εψιλον, όπου και έχουν καταγραφεί περίπου τα μισά από τα 30 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στον κόλπο της Καβάλας.

Η πρώτη εξέδρα μετά το 1977

Οπως πληροφορείται το newmoney.gr, στο Εψιλον έχει σχεδιαστεί να τοποθετηθεί νέα εξέδρα, εφόσον φυσικά ληφθούν όλες οι προβλεπόμενες άδειες από το Δημόσιο, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά μετά το 1977 στον Πρίνο και, βεβαίως, συνολικά στη χώρα μας. Από το Εψιλον έχουν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν επτά γεωτρήσεις, ενώ το πρόγραμμα που θα καλύψει όλη τη διετία ολοκληρώνεται με γεώτρηση στον βόρειο Πρίνο, όπου έχουν βεβαιωθεί περίπου 3 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ