2015-08-31 20:49:11
Φωτογραφία για Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν στην Συρία; [video]
Τα διεθνή βλέμματα φαίνεται πως τραβάει για άλλη μια φορά η Ρωσία, καθώς πλέον αποφάσισε να στηρίξει και επίσημα Μπασάρ αλ Άσαντ, στέλνοντας στρατιωτικές ενισχύσεις στον Σύριο ηγέτη.

Παρακολουθώντας το βίντεο που ακολουθεί, αν και με μειωμένη ποιότητα ήχου λόγο του έντονου θορύβου, μπορεί κανείς να προσέξει πως το πλήρωμα του BTR 82Α αποτελείται από ρωσόφωνο προσωπικό.

Παράλληλα η Ρωσική πλευρά φαίνεται πως παρέχει επιπλέον, πολυάριθμα UAV Orlan-10 και Eleron-3SV τα οποία δίνουν οπτική υποστήριξη σχετικά με τις τοποθεσίες των τζιχαντιστών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιρανικού τηλεοπτικού καναλιού Al-Alam.

Η Ρωσία όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ενισχύει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της με τη δημιουργία μιας νέας ναυτικής βάσης στην πόλη Jableh. Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνά κανείς τους δύο ρωσικούς σταθμούς υποκλοπών (SIGINT), το Κέντρο-C και το Κέντρο C-2.

Τέλος στις 20 Αυγούστου 2015, το ρωσικό αποβατικό πλοίο «Nikolai Filchenkov» διήλθε των στενών του Βοσπόρου και την Κωνσταντινούπολη κατάφορτο με οπλικά συστήματα όπως: 4 φορτηγά KAMAZ-4350 6 × 6 και ένα GAZ-66 καθώς και 4 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού ΤΟΜΑ BTR 82Α, ενώ από κάτω υπήρχαν πυραυλικά συστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ερώτηση που τέθηκε στις 4 Αυγούστου σχετικά με τις φήμες περί αποστολής ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ παρέδωσε την εξής απάντηση: «Δεν έχει συζητηθεί με κανέναν τρόπο», συμπληρώνοντας όμως πως «υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται, και το αντίθετο».
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ