2015-09-02 07:47:09
Φωτογραφία για Πολωνία: Ετοιμάζεται να υποδεχθεί και άλλους μετανάστες
Η Πολωνία ενδέχεται να αναθεωρήσει προς τα επάνω τον αριθμό των προσφύγων που είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει στο έδαφός της, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η πρωθυπουργός της χώρας Έυα Κόπατς.

Υπενθυμίζοντας ότι η Βαρσοβία έχει δεχτεί να φιλοξενήσει 2.200 ανθρώπους, αριθμός μικρότερος από εκείνον που πρότεινε η Κομισιόν, η Κόπατς είπε στους δημοσιογράφους ότι λαμβάνοντας υπόψη την άφιξη «ολοένα και περισσότερων προσφύγων στην Ευρώπη, η κατανομή τους θα εξεταστεί εκ νέου».

«Με άλλα λόγια, θα ανακατανείμουμε τις ποσοστώσεις μεταξύ των διάφορων ευρωπαϊκών χωρών και θα γίνει σίγουρα μια ανακοίνωση από την Πολωνία σχετικά με τον αριθμό τους», συνέχισε η πρωθυπουργός μιλώντας από το Γκντανσκ μετά τη λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. «Η ανακοίνωση αυτή θα γίνει με πνεύμα υπευθυνότητας και αφού λάβουμε υπόψη μας τις δυνατότητες που διαθέτουμε», συνέχισε επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες διαμονής και εργασίας για τους πρόσφυγες.

Η Κόπατς τόνισε ότι τα μέτρα αυτά δεν θα αφορούν τους οικονομικούς μετανάστες αλλά «εκείνους που θα έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία τους αν παρέμεναν στις χώρες τους, τη Συρία ή την Ερυθραία» και σημείωσε ότι «αυτοί οι άνθρωποι έρχονται στην Ευρώπη συχνά κάτω από τραγικές συνθήκες».

Πολλοί Δυτικοί ηγέτες έχουν επικρίνει τη στάση των χωρών της ανατολικής Ευρώπης απέναντι στο πρόβλημα των χιλιάδων προσφύγων που αποβιβάζονται καθημερινά στα παράλια της Μεσογείου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ